Кокосовий торт з чізкейк і вишневим соусом

Кокосовий торт з чізкейк і вишневим соусом простий рецепт. Перший такий торт я приготувала роки 4 назад. І тоді мені окремо сподобався торт, окремо чізкейк, але в поєднанні мені якось не зайшло. З цієї причини довго не наважувалася готувати подібні торти. Але цей рецепт від Вікторії Мельник давно припадав пилом у мене в закладках і ось, нарешті, настав його час. Цього разу смак і поєднання з чізкейком довелося мені по душі, так що можу рекомендувати його до приготування!

Інгредієнти

Для бискита:
4 яйця
150 гр цукру
75 гр борошна
50гр мигдальної муки
25 гр кукурудзяного крохмалю
1 год л. розпушувача
40 гр кокосової стружки
40 гр вершкового масла
Щіпка солі

Кокосова просочення
40 гр кокосового молока
40 гр вершків
10 гр цукру

Кокосовий чізкейк
400 гр вершкового сирного сиру
75 гр цукру
1 яйце
80 гр кокосового молока
1 ст. л кокосової стружки

Вишневий соус
200 гр свіжої або замороженої вишні без кісточок
50 гр. води+30гр для крохмалю
35 гр цукру
10 гр кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. алкоголю (амаретто, ром, коньяк)

Вершково-сирний крем.
300 гр вершкового сирного сиру
200 гр вершків
70 гр цукрової пудри

Кокосовий торт з чізкейк і вишневим соусом покроковий рецепт

1. Білки відділяємо від жовтків. Збиваємо білки з половиною цукру і дрібкою солі до стійких піків, відставляємо в сторону. Окремо змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, крохмаль мигдалеву борошно, кокосову стружку. Жовтки збиваємо з цукром до посветления.

Додаємо до жовтків поперемінно збиті білки і борошняну суміш, акуратно перемішуючи, щоб маса не втратила обсяг. В кінці акуратно вливаємо розтоплене вершкове масло. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180С. 30-40 хвилин. Форма 18 см.

2. Кокосова просочення.
З’єднуємо всі інгредієнти разом, прогріваємо на плиті до повного розчинення цукру, даємо остыть.

3. Кокосовий чізкейк.
Форму змащуємо маслом, дно застеляємо папером для випічки. Вершковий сир перетираємо з цукром, додаємо яйце, підмішуємо кокосове молоко. Виливаємо у форму присипаємо зверху кокосовою стружкою і випікаємо 50-60 хвилин при температурі 110-130 градусів.

У готового чізкейку тремтить серединка. Не виймаємо з духовки, даємо охолонути, а потім ще охолоджуємо остывыший чізкейк в холодильнику близько 6 годин. Чіз краще готувати заранее.

4. Вишневий соус
З’єднуємо вишню з цукром і водою в сотейнику, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і вливаємо розчинений у 30г води крохмаль. Проварюємо 3 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо алкоголь і даємо остыть.
5. Вершково-сирний крем.
Сир, вершки і пудру змішуємо разом і починаючи з мінімальної швидкості міксера все збиваємо 3-5 хвилин до пишного крему, поступово збільшуючи скорость.
6. Збираємо торт знизу-вгору і краще в кільці.
Бісквіт – крем — вишні – чізкейк крем – вишня – бісквіт. Частина крему я залишила для обмазки. Залишаємо в холодильнику на кілька годин або на ночь.