Нарізні тістечка Шоколад-Мята

Нарізні тістечка Шоколад-М’ята рецепт простий. Шалено ніжні і дуже прості в приготуванні. Найважливіше – дати добре застигнути. За смаком – саме ніжне морозиво. Рецепт на форму 16 на 16 див. Також тістечка можна заморожувати і покривати глазур’ю.

Інгредієнти

Бісквіт:
2 яйця
60 грам цукру
60 грам сметани/йогурту
40 грам рослинного масла
80 грам борошна
20 грам какао
1 ч ложка розпушувача (5 грам)

Мус на молочному шоколаді:
100 грам сирного сиру
200 грам вершків 33%
200 грам молочного шоколаду
60 грам молока
5 грам желатину (замочити в 25 грамах води)

М’ятний мус:
100 грам сирного сиру
200 грам згущеного молока
200 грам вершків 33%
7 грам желатину (замочити в 35 грамах води)
60 грам молока
М’ята 20-40 грам листя

Глазур:
100 грам молочного шоколаду
50 грам вершків 33%

Нарізні тістечка Шоколад-М’ята покроковий рецепт

1. Бісквіт:
Просто змішуємо всі інгредієнти. Навіть не потрібен міксер. Випікаємо тонким шаром розміром 30 на 40 см 15 хвилин при температурі 165 градусів. Після випічки нарізаємо формою на 2 квадрата.

2. Мус на молочному шоколаді:
Сирний сир збиваємо до однорідності, додаємо розтоплений шоколад, молоко нагріваємо , розводимо в ньому желатин – виливаємо в масу. Збиваємо вершки до м’яких пік – об’єднуємо. Виливаємо на перший корж – відразу накриваємо другим. Прибираємо на 30 хвилин у морозилку.

3. М’ятний мус:
М’яту пробиваємо в блендері зі 100 грамами згущеного молока до однорідної пасти з шматочками м’яти. Сирний сир збиваємо до однорідності, додаємо згущене молоко , молоко нагріваємо , розводимо в ньому желатин – виливаємо в масу. Збиваємо вершки до м’яких пік – об’єднуємо. Виливаємо на корж. Охолоджуємо мінімум 3-4 години в холодильнику або 1 годину морозилке.

4. Глазур:
Шоколад розтоплюємо, змішуємо з гарячими вершками – виливаємо на мус. Нарізаємо тільки гарячим ножем – інакше глазур потягнеться за ножем. Також я прикрасила просто збиті вершки з цукровою пудрою. Це зовсім не обязательно.

Відео рецепт 👇