Торт Казка домашній СРСР

Як зробити смачний Торт Казка домашній СРСР простий рецепт.

Інгредієнти

– борошно 130 гр.
– цукор 120 гр.
– яйце куряче 5 шт.
– сіль щіпка
+
– цукор 160 гр.
– молоко 120 мл
– жовтки-3 шт.
– ванільний екстракт
1 ч. ложка (можна замінити на цукор з ваніллю)
– м’яке вершкове
масло 180 гр.
+
– цукор 100 гр.
– вода 120 мл.
– гвоздика-2 шт.
– коньяк 4 ст. ложки

Торт Казка домашній СРСР покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром і сіллю в щільну масу. Додаємо заздалегідь просіяне борошно. Акуратно перемішуємо лопаткою. Викладаємо на деко з пергаментом. Випікаємо при 170°С близько 10-15 хв. Молоко відправляємо в сотейник з товстим дном, додаємо цукор і желтки.
2. При постійному помішуванні уварюють на середньому вогні, до зовсім легкого загустіння. Близько 5-7 хв. Додаємо ваніль. Охолодити суміш до кімнатної температури. Збиваємо вершкове масло (обов’язково так само кімнатної температури) до пишноти, при постійному збиванні вводимо поступово основу по 1 столовій ложці, аккуратно.
3. Для сиропу об’єднуємо всі інгредієнти (якщо хочете зберегти алкогольна залежність, то додаємо коньяк після варіння) і нагріваємо до повного розчинення цукру, гвоздику вынимаем.

4. Бісквіт поділяємо на 3 рівних коржа, добре і багато просочуємо, збираємо торт. Обрізки бісквіта подрібнюємо, додаємо 1,5 ст. ложки какао. Обсипаємо торт. Прибираємо в холодильник і дістаємо за 20-30 хв до подачи.