Ванільно мигдальний пиріг з грушами

Як зробити смачний Ванільно мигдальний пиріг з грушами рецепт простий в духовці! Пиріг виходить приголомшливий, поєднання горіхового тесту з грушами, це щось неймовірно смачне. Я дуже хочу, щоб ви його приготували!

Інгредієнти

на круглу форму 24 див.:

Для приготування груш:
•Груші тверді з хвостиками (не великі) – 6-7 шт.
•Вода – 1 літр
•Цукор – 250 гр.
•Сік і цедра (нарізати на смужки ) лимона – 1 шт.
•Кориця – 1/2 ч. л.
•Ванільний цукор – 1 пакетик

Для приготування тіста:
•Вершкове масло м’яке – 200 гр.
•Яйце – 3 шт. (великі)
•Цукор – 200-250 гр.
•Ванільний цукор – 1 пакетик
•Мигдаль (подрібнити в блендері) – 120 гр.
•Борошно – 130 гр.
•Розпушувач – 1 ч. л.
•Йогурт (без добавок) – 150 гр.
•Молоко – 2 ст. л.
Мигдальні пелюстки – за бажанням

Ванільно мигдальний пиріг з грушами покроковий рецепт

1. В каструлю невеликого розміру (в яку помістяться всі груші) скласти всі зазначені вище інгредієнти, довести до кипіння. Груші очистити від шкірки, зрізати денце, щоб вони були стійкі, коли ви поставите їх у форму. Видалити серединки з кісточками ( за допомогою ножа, знизу). Перекласти груші в киплячий сироп і варити на середньому вогні 10 хвилин (періодично перевертаючи). Дістати, перекласти на тарелку.

2. Духовку розігріти до 170 °C. Деко застелити папером для випічки і добре змастити олією. Збити м’яке масло, цукор і сіль до світлої маси. Додати яйця по одному, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати, додати ванільний цукор і йогурт. Потім перемелений мигдаль, борошно, розпушувач і 2 ст. л. молока. Добре перемішати. Викласти суміш у підготовлену форму.

3. Остигле груші помістити в тісто зрізом вниз і обережно втиснути їх всередину. Випікати близько 45-55 хвилин або поки зубочистка не вийде майже сухий. За 5 хв. до закінчення випічки, посипати мигдалевими пелюстками. Почати перевіряти після 30-35 хвилин до початку випічки. Вийняти пиріг з духовки, остудити 20 хв. у формі, потім дістати з форми і остудити на решітці. Посипати цукровою пудрою і можна насолоджуватися!