Бісквітний торт з ожиною

Як зробити бісквітний торт з ожиною рецепт. Сьогодні 180 днів моєму маленькому кондитерському раю. Це вже цілих півроку) Ми ростемо повільно, але вірно. На честь цієї події представляю вам один з улюблених тортиків (і самий улюблений рецепт шоколадного бісквіта).

Інгредієнти

Бісквіт на окропі;
– борошно 300 гр.,
– какао 60 гр.,
– розпушувач 1,5 ч. ложки,
– яйце куряче 3 шт.,
– сіль щіпка,
– цукор 320 гр.,
– молоко 220 мл,
– олія 75 мл,
– крутий окріп 300 мл

Крем;
– вершки 33% 450 мл,
– цукрова пудра 70 гр.,
– желатин 1,5 ч. ложки + 7 ч. ложки води.

Ягідний шар;
– ожина (можна замінити на вишню) 300 гр.,
– цукор 120 гр.
(Торт вирівняно кремом на основі сиру і прикрашений шоколадним ганашем, рецепти представлю в наступних постах)

Бісквітний торт з ожиною покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром і сіллю до пишноти. Просіваємо борошно, какао і розпушувач. Вводимо половину суміші в яйця, вимішуємо. Вливаємо молоко і масло, перемішуємо. Вводимо залишилася борошняну суміш, і знову перемішуємо. Тепер швидко вливаємо окріп і так само швидко вимішуємо до однорідності. Випікати краще в 2 прийоми. (по половині суміші) При 180 °С приблизно 20-25 хв, перевіряємо на суху шпажку.
2. Готовий бісквіт краще всього залишити в холодильнику на 4-5 годин (тоді він стане еластичною і буде легше різатися) Ягоду з цукром ставимо на вогонь. Кип’ятимо 3-5 хв. Зливаємо рідину в окремий сотейник (це просочення) а ягода піде між коржами. Холодні вершки збиваємо з цукром до м’яких пиков.

3. Желатин розмочуємо і розтоплюємо на водяній бані, вводимо в вершки і збиваємо до жорстких піків. Тепер можна збирати тортик. Я розрізаю бісквіти на 2 частини, виходить 4 коржа. Кожен просочуємо сиропом. І наносимо 1/4 вершків. Між 2 і 3 коржиком прокладаємо, разом з кремом, ягоду.