Морквяний паска з білим шоколадом

Морквяний паска з білим шоколадом простий рецепт в духовці. Дуже смачні пасочки! Особливо підійдуть тим, хто не любить родзинки і цукати – у первісному рецепті родзинок немає. Але я особисто люблю паски з родзинками, тому додала трохи. Ніжні, повітряні і шалено ароматні паски! З порції виходить 4 куличика діаметром 9 см, або 2 великих (діаметром 13-14 см).

Інгредієнти

100 мл молока
18 г свіжих дріжджів або 6 г сухих
5 г меду
2 яйця
2 жовтки
100 г вершкового масла
70 г цукру
400 г пшеничного борошна
120 г моркви
75 р білого шоколаду

Я додала 60 г родзинок і 0,5 ч. ложки кориці

Морквяний паска з білим шоколадом покроковий рецепт

1. Вершкове масло розтопити і остудити. Моркву натерти на дрібній тертці. Шоколад нарізати на шматочки. У теплому молоці (37-38С) розчинити мед і дріжджі. Залишити на 10-15 хвилин, щоб дріжджі заробили. У чаші міксера з насадкою гак змішати борошно, цукор, поступово влити яйця і жовтки, потім масло. Замісити густе тісто і після цього влити молоко з дрожжами.
2. Вимішувати міксером близько 15-20 хвилин до отримання гладкого однорідного тіста. В кінці додати моркву і шоколад і перемішувати ще 5 хвилин, щоб вони рівномірно розподілилися. Перекласти тісто в миску, злегка змастити рослинним маслом, накрити плівкою, поставити в холодильник на 12-15 годин (в ідеалі на ніч)
3. Охолоджене тісто злегка обім’яти, розподілити по формах на 1/3 висоти. Силіконові і металеві форми краще злегка змастити рослинним маслом і тонко подпылить борошном. Паперові форми можна не змащувати. Форми з тістом прибрати тепле место.
4. Тісто у формах має збільшитися як мінімум 2 рази. Це займе від 1 до 3 годин, все залежить від ваших дріжджів і температури расстойки. Коли тісто підніметься, випікати паски при 160-180 С близько години. Готові паски звільніть від форми, остудіть на решітці (паперові форми знімати не потрібно).