Класичний ванільний бісквіт для торта

Як смачно зробити Класичний ванільний бісквіт для торта простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ванільний бісквіт. Цей рецепт став улюбленцем для багатьох, але виявилося, що далеко не все ще з ним знайомі. Тому терміново виправляємо ситуацію 🙏

Інгредієнти

на форму 18-20 см, висота від 9 до 6 див.

Інгредієнти:
4 яйця С1
180 гр цукру (я беру 160 звичайного+20 ванільного цукру)
170 гр борошна пшеничного
1 ч. л. розпушувача
Щіпка солі
3 ст. л. окропу
3 ст. л. рослинного масла без запаху

Класичний ванільний бісквіт для торта покроковий рецепт

1. Яйця збити міксером до появи піни, додати цукор в 3-4 прийоми, не перестаючи збивати. Збиваємо до щільної піни. Поки збиваються яйця просіяти борошно, розпушувач, сіль. Перемішати. Ввести борошняну масу в яєчну в кілька прийомів, а також ввести окріп і масло, перемешать.
2. Вилити тісто у форму, боки форми нічим не змащуємо. Випікаємо при температурі 170°, 50-60 хвилин до сухої шпажки. Бісквіт остудити, звільнити від форми, обернути плівкою і прибрати в холодильник. Готовий бісквіт зберігаємо в холодильнику до 3-5 днів. Можна заморозити на строк до месяца.
3. Пару нюансів. Якщо ваш міксер старий, малопотужний і у вас на виході не виходить така консистенція, то на жаль…доведеться збивати окремо жовтки, окремо білки. Цукор краще брати дрібний, так він швидше розійдеться по массе.
4. Окріп – це окріп! Та ні, нічого там не вариться від нього. Масло можна взяти розтоплене вершкове. Я випікаю одним бісквітом, враховуйте висоту вашої форми! На відео 18 діаметр, висота 9 см.