Торт медовик на сковороді зі сметаною і згущеним молоком

Як зробити смачний Торт медовик на сковороді зі сметаною і згущеним молоком в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

Коржі:
Вершкове масло 220 гр
Цукор 250 гр
Мед 100 гр
Сода 1 год л
Яйце 4 шт
Борошно 300 гр

Крем:
Маскарпоне 500 гр
Згущене молоко 200 гр

Класичний крем
Сметана 700-1000 гр. 20-25%
Цукрова пудра 3-4 ст. л

Торт медовик на сковороді зі сметаною і згущеним молоком покроковий рецепт

1. На середньому вогні розтоплюємо вершкове масло, цукор і мед, не кип’ятимо. Далі додаємо соду і вимішуємо до однорідної пінної маси, до карамельного кольору. Після медову заготівлю знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Через 5 хвилин вмішуємо яйця і потім борошно бажано через сито – наше тісто Готово.

2. Смажимо під кришкою на повільному вогні, можна додати трохи рослинного масла , я смажив приблизно 2 хвилини з одного боку, 20 секунд з другої. Акуратно, медові коржі легко перетримати, на першому коржі раджу постійно підглядати, щоб зрозуміти, як довго жарить.

3. Готові коржі виходять дуже м’якими, пористими і повітряними, по висоті збільшуються вдвічі. Коржі робимо під розмір форми або підрізаємо, як це зробив я.

4. Змащуємо кремом із сиру маскарпоне і згущеного молока і посипаємо зверху крихтою і обрізків коржів. Залишаємо, як завжди, на ніч у холодильнику) Впевнений, ви будете в захваті!

Відео рецепт 👇