заварний крем Ягідний

Як смачно зробити Ягідний заварний крем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Фруктовий заварний крем можна зварити не тільки з соку цитрусових. Спробуйте, наприклад, такий ось дуже зимовий варіант, з журавлини.

Інгредієнти

300 г журавлини (свіжа або заморожена)
100 мл свіжого апельсинового 🍊 соку
цедра 1 апельсина, знята дрібної теркою
4 яйця 🥚
200 г коричневого цукру
100 г білого цукру
100 г вершкового масла

Ягідний заварний крем покроковий рецепт

1. В сотейник поміщаємо коричневий цукор і цедру апельсина. Злегка розтираємо, додаємо журавлину. Перемішуємо гарненько з цукром, заливаємо апельсиновим соком. Варимо на помірному вогні, поки ягоди не полопаются.

2. Можна розім’яти дерев’яною ложкою. Переливаємо в чашу блендера і обробляємо більш або менш однорідне пюре. У сотейнику змішати до однорідності білий цукор з яйцями, додаємо 500 мл журавлинного пюре (якщо його мало, додаємо апельсиновий сік).

3. Вводимо нарізане шматочками вершкове масло. Уварюємо крем на помірному вогні, постійно помішуючи. Крем готовий, коли загусне, почне підніматися з дна великими бульбашками і досягне температури 85С. Розливаємо по банках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику при +4 ° С не більше 1 недели.

Відео рецепт 👇