Торт Наполеон з кремом зі згущеним молоком та сметаною

Цієї осені мені хочеться пекти торти. Як зробити смачний Торт Наполеон з кремом зі згущеним молоком і сметаною рецепт простий. Звичайно ніхто в будинку не проти, крім моєї п..пи, є стільки тортів 🤣. Але я кожен раз вмовляю свою зростаючу п. пу, що це в останній раз і печу знову 😁.

Інгредієнти

Для коржів на форму 18 см:
Борошно 330 гр
Слив. масло 180 гр
Жовток 2 шт
Сіль 1/2 ч. л
Крижана вода 80 мл

Для крему:
500 гр вареного згущеного молока (примерно1,5 банки)
250 гр холодної 20% (і вище) сметани.

Торт Наполеон з кремом зі згущеним молоком і сметаною покроковий рецепт

1. Крижане масло рубаємо в крихту або тремо на тертці, додаємо просіяне борошно і сіль. Перемішуємо, робимо гірку з поглибленням нагорі і кладемо в неї жовтки. Поступово додаючи воду спочатку ножем, а потім замішуємо руками тісто. Занадто сильно вимішувати його не потрібно. Скачати “ковбаску” і розділити на 10 рівних частин. Закрити плівкою і прибрати хвилин на 20 в морозилку.
2. З кожної частини на пергаменті розкачати тонкий коло, вирізати його за формою діаметром 18 см (можна використовувати тарілку, кришку або на дно від разьемной форми). Обрізки прибрати. Випікати 5-6 хвилин при 200 гр. Коржі добре остудити. 9 підуть на торт, а десятий й обрізки ламаємо на обсипання. Поки коржі остигають готуємо крем. Згущене молоко краще взяти кімнатної температури (тоді вона легше зіб’ється і не буде грудок), а ось сметану беремо добре охлажденную.
3. На високих швидкостях збиваємо міксером до однорідної пишної маси. І прибираємо його в холодильник хвилин на 30 (прикрити не забудьте). Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо його кремом, кладемо наступний. Залишками крему змащуємо верх і боки торта. Потім зверху і з боків посипаємо сухарями. Прибираємо в холодильник годин на 8, 10 для пропитки.