Крем Брюле Торт з яблуками, корицею і горіхами

Готуємо Крем Брюле Торт з яблуками, корицею і горіхами рецепт простий. Дуже ніжний, смачний, ароматний торт, в якому гармонійно поєднуються пряні яблука з корицею, смажені волоські горішки, горіховий бісквіт і крем з карамельної ноткою. Думала назвати цей торт осіннім, але не буду прив’язувати йому сезонність, тому що висока ймовірність, що його захочеться приготувати в будь-який час року!

Інгредієнти

Діаметр 18 см, висота 9,5 см, вага 1,6 кг без вирівнювання

Яблучна начинка
Яблука кислих сортів 600 г (вага вже нарізаних кубиками)
Цукор 80 г
Кориця 2 ч. л.
Кукурудзяний крохмаль 1.5 ст. л.
Лимонний сік 3 ст. л.
Вода 80 р

Я робила з запасом, для начинки знадобилося близько 300 г, решту з’їли просто так, дуже смачно))

Горіховий бісквіт
Яйця 3 шт (150 г)
Цукор 120 р
Борошно 120 р
Розпушувач 6 р
Молок 70 р
Рослинне масло без запаху 70 р
Обсмажені волоські горіхи 90 р

Інгредієнти повинні бути кімнатної температури

Карамельний крем
Вершкове масло 130 р
Варена згущене молоко 250 р
Вершковий сирний сир 400 г

Інгредієнти повинні бути кімнатної температури

Для начинки рубані обсмажені волоські горіхи близько 50 г

Крем Брюле Торт з яблуками, корицею і горіхами покроковий рецепт

1. Яблучна начинка.
Я робила з запасом, для начинки знадобилося близько 300 г, решту з’їли просто так, дуже смачно)) Отже, яблука потрібно нарізати дрібними кубиками, очистити від шкірки за бажанням. Викласти яблука в сотейник, додати до неї лимонний сік і воду. Окремо змішати цукор з кукурудзяним крохмалем і корицею. Сотейник відправити на плиту і на середньому вогні згасити яблука до м’якості, перемішуючи їх. До розм’якшеним яблуками додати цукор з крохмалем і корицею і варити ще кілька хвилин до загустіння. Не переварити яблука, що вони не перетворилися на кашу, а зберегли свою форму. Потім відразу перелити їх в посуд для остывания.

2. Горіховий бісквіт.
Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. У першу чергу потрібно обсмажити на сковороді горіхи до рум’яного кольору і появи аромату. Обсмажені горіхи приголомшливо розкривають свій смак і аромат. Потім горіхи потрібно подрібнити в блендері в дрібну крихту. До просіяного борошна додати розпушувач і перемішати. Яйця почати збивати на невеликій швидкості міксера до об’єднання білка з жовтком до стану пишної піни. Потім, не припиняючи збивання, почати поступово підсипати цукор і збивати масу до значно збільшення в обсязі, посвітління й пишноти. Маса повинна бути дуже добре збита!

3. Далі додати молоко і рослинне масло, перемішати лопаткою, дістаючи до дна. Додати сухі інгредієнти і вмішати їх лопаткою. Наприкінці можна зробити буквально кілька змішувань віночком, щоб розбити не розійшлися грудочки борошна. Перемішувати тісто потрібно як можна меншою кількістю рухів, щоб максимально зберегти обсяг збитої маси. В кінці додати мелені горіхи і вмішати їх в тісто лопаткою декількома рухами. Викласти тісто у форму 18 см, випікати в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці, у мене бісквіт випікався близько 40 хвилин. Бісквіт загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на кілька часов.

4. Карамельний крем.
Інгредієнти повинні бути кімнатної температури! Спочатку потрібно добре збити вершкове масло до пишноти й посвітління. Потім до масла в кілька прийомів додати варену згущенку, щоразу перемішуючи міксером. І далі додати сирний сир і перемішати міксером до однорідного крему. Крем готовий!

5. Збірка торта.
Для начинки рубані обсмажені волоські горіхи близько 50 р. Бісквіт розрізати на 3 коржі. На перший бісквіт розподілити крем рівномірним шаром, зробити по колу бортик, який буде утримувати всередині начинку.

6. Викласти яблучну начинку, зверху посипати шаром горішків. Повторити. Готовий торт прибрати на стабілізацію в холодильник мінімум годин на 5. За бажанням торт вирівняти і декорировать.

7. Торт готов.