Торт Вірменська пташка з медовими коржами

Торт Вірменська пташка з медовими коржами простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
📌3 яйця
📌 200 г цукру
📌 2 ст. л меду (рідкого)
📌 150 г вершкового масла
📌 1 ч. л соди
📌 щіпка солі

Крем:
📌 400 мл молока
📌 200 г цукру
📌 3 ст. л кукурудзяного крохмалю
📌 ванілін
📌 масло вершкове 250 г

Глазур:
📌 4 ст. л цукру
📌 4 ст. л какао
📌 6 ст. л молока
📌 30 г вершкового масла

Торт Вірменська пташка з медовими коржами покроковий рецепт

1. 1. Яйця збити з цукром і дрібкою солі, додав мед, поставити на парову баню. Додати масло, постійно помішувати. Як тільки масло розтане, додати соду і заважати хвилин 5, далі ввести від загальної кількості борошна 1 склянка ( 200 г), варити цю масу до бурштинового цвета.

2. Масі дати трохи охолонути. На поверхні, де будемо працювати з тестом, просіяти 3 склянки борошна, поступово вливати тісто і сформувати кулю. Намагайтеся багато борошна не додавати, нехай тісто трохи липне до рук, якщо дати йому відпочити, то буде лучше.

3. Тісто поділити на 4-5 рівних частин. Кожну тонко розкачати на пергаменті і випікати за 3-4 хвилини до золотистого кольору. Коржі готовы.

4. Крем:
Цукор змішати з кукурудзяним крохмалем, перемішати, щоб розбити грудочки крохмалю. Влити молоко і варити до загустіння, постійно помішуючи. Як тільки масла загусне, трохи уварити, зняти з вогню і перелити в посуд, закрити плівкою в контакт і прибрати в холодне место.
5. Остиглу заварную масу збити на середній швидкості міксера, далі додати вершкове масло кімнатної температури, ванілін і збити хвилин 5-7, до пишної, повітряної маси. Крем готов.

6. Глазур:
Цукор змішати з какао, перемішати, додати молоко, перемішати, щоб не було грудочок. Далі ставимо на вогонь і варимо до розчинення кристалів цукру. В кінці додаємо вершкове масло, перемішуємо, даємо трохи охолонути і наносимо на холодний торт.

Відео рецепт 👇