Австрійський різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кугельхупф – один з найвідоміших австрійських кексів. Традиційно Кугельхупф подають на сніданок, але він ідеально підходить для вечірнього чаювання. Спочатку це був десерт простих австрійців, але в XIX столітті імператор Франц Йосиф ввів його в моду в буржуазних чайних салонах. Імператор так любив цей пиріг, що їв його чи не щодня. Незабаром віденські господині стали готувати кугельхупф з особливих випадках, а на Різдво подавати його з пишним декором із свічок та шоколадних фігурок.
В Північній і Західній Німеччині такий кекс також називають родон, топф – або напфкухен. Там, також як в Австрії та в Ельзасі, це блюдо – традиційний пиріг до дня народження.
Невеликий кекс кугельхупф з збивного дріжджового тіста, просочений після випічки пуншевой просоченням, абрикотированный і покритий глазур’ю, називають «бабою».
Давайте підготуємо свічки і шоколад і займемося приготуванням цього чудового кексу.
Заміс на 500 грам. Для домашніх пекарів ми рекомендуємо взяти таку кількість борошна, яке буде рассчино на кількість форм для випічки.

Інгредієнти

Опара (час витримки: близько 30 хвилин)
200 г борошно пшеничне тип 550
150 г молоко
30 г дріжджі

Основне тісто
380 г опара (витримка 30 хв)
300 г пшеничне борошно тип 550
100 г цукор
200 г масло вершкове ZEALANDIA
100 г яйця (4)
60 г яєчний жовток (6)
7,5 г сіль
100 г родзинки султанка
30 г родзинки коринка
30 г цукати з лимонних скоринок
лимон, ароматизатор, гіркий мигдаль за смаком

Австрійський різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами покроковий рецепт

1. Жир, цукор, сіль і прянощі перемішати в міксері лопаттю-гачком до отримання злегка спіненої маси. Поступово ввести в цю масу яйця. Ввести в масу опару і решту борошна і вымесить.

2. На закінчення акуратно внести фрукти. Викласти в змащену жиром круглу форму діаметром 26 см або альтернативну форму. Розстойка близько 20 минут.

3. Випікати близько 50 хвилин при температурі 200 – 190 ° С. Абрикотировать (нагріти абрикосовий джем) і глазурувати або посипати цукровою пудрой.