Калбура басти турецька випічка

Калбура басти турецька випічка простий рецепт. Дослівно з турецької мови можна перекласти як “продавлене решетом”😊

Інгредієнти

Для тесту:
– вершкове масло 125 р
– яйце 1 шт.
– йогурт 1 чайний стаканчик (125 мл)
– соняшникова олія 1 ч. ст.
– манка 1 ч. ст.
– ванілін
– щіпка солі

Для начинки:
– подрібнений волоський горіх

Для сиропу:
– цукор 3 склянки (250 мл)
– вода 3,5 склянки
– часточка лимона

Калбура басти турецька випічка покроковий рецепт

1. Варимо сироп протягом 15 хвилин. Змішуємо всі інгредієнти для тіста, крім борошна. Потім поступово додаємо борошно, замішуємо тісто. Тісто має отримайться м’яким, але не прилипати до рукам.
2. Руками відриваємо від тіста шматочки, розминаємо їх, в центр кладемо начинку і формуємо пиріжки. Викладаємо їх на деко, застелене папером для запікання. Випікаємо 40-45 хвилин в заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів духовке.
3. Дістаємо готові пиріжки з духовки, даємо їм охолонути протягом 5 хвилин, потім виливаємо на них теплий сироп. Після того, як наш десерт досить просочився, зверху можна прикрасити подрібненими фісташками або кокосовою стружкой.