Арахісовий торт Іриска ніжний вершковий

Арахісовий торт Іриска ніжний вершковий простий рецепт.

Інгредієнти

На форму d=18 см

Для крему:
✅молоко 500 мл
✅сіль щіпка
✅ванілін
✅яйця 2 шт
✅цукор 150 гр
✅крохмаль 30 гр
✅варена згущене молоко 200 гр
✅вершкове масло 50 гр

Для тіста:
✅вершкове масло 150 гр
✅цукор 100 гр
✅варена згущене молоко 1 ст л
✅яйце 1 шт
✅арахіс 130 гр
✅розпушувач 1 год л
✅сіль щіпка
✅борошно ~250-300 гр

Арахісовий торт Іриска ніжний вершковий покроковий рецепт

1. Спочатку робимо крем, щоб він встиг охолонути. Для цього: молоко з сіллю і ваніліном доводимо до кипіння і знімаємо з плити. окремо змішуємо з яйцем, цукром і крохмалем. тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо в яєчну суміш молоко, переливаємо масу назад у сотейник.

2. Ставимо на плиту і варимо до загустіння, постійно помішуючи. прибираємо заварную основу з плити, додаємо згущене молоко і перемішуємо. накриваємо плівкою в контакт, охолоджуємо до кімнатної t і прибираємо в холодильник на 2-3 години до повного охолодження. у остиглий крем додаємо м’яке масло і все збиваємо до однорідності – крем готов.

3. Для тіста :
!заздалегідь обсмажуємо і подрібнюємо арахіс! м’яке масло збиваємо в цукром до пишності, додаємо варену згущенку і яйце і ще раз збиваємо. додаємо арахіс і перемішуємо лопаткою , додаємо сіль, розпушувач і частинами борошно і замішуємо м’яке тісто (борошна може знадобитися трохи більше/менше , тому додаємо борошно частинами , поки не зберемо тісто в кулю ). прибираємо тісто в холодильник на 20-30 хв. ділимо тісто на 8 частин і скачуємо в кулю;

4. Кожен шар розкачуємо між 2 листами пергаменту в коло діаметром трохи більше 18 див. наколюємо тісто виделкою і ставимо в заздалегідь розігріту до 200′ духовку на ~5 хв; гарячий корж обрізаємо по формі і залишаємо остигати. збираємо торт: корж – крем – корж – крем; також верх і промазуємо бока.

5. Затягуємо торт ацетатної плівкою і ставимо в холодильник на 2-3 години , щоб крем стабілізувався. дістаємо торт, прикрашаємо і залишаємо торт на ніч у холодильник для просочення. торт готовий! Нарізаємо і подаємо до столу!

Відео рецепт 👇