Бісквітний Торт Полуниця Кокос

Як смачно зробити Бісквітний Торт Полуниця Кокос простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Бісквіт
5 шт – яйця
180 гр – цукор
60 гр вершкове масло
210 гр – борошно
8 гр – розпушувач
10 гр ванільний цукор або екстракт ванілі

Полунична начинка:
150 гр – полуниця
1 ст л – кукурудзяний крохмаль
1 ст л – цукор

Кокосовий ганаш:
60 гр – Білий шоколад
25 гр – Кокосова паста (продається в супермаркетах)
110 гр – Вершки 33%
2 ч. л. – Кокосова стружка

Бісквітний Торт Полуниця Кокос покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Яйця розділити на білки і жовтки. До білків додати 120 гр цукру від загальної маси і збити до твердих піків в меренгу. Жовтки збити з цукром і ванільним (екстрактом ванілі) хвилин 5-7, маса повинна посвітліти і збільшитися в розмірі. Додати до жовтків розтоплене вершкове масло і перемешать.
2. Додати жовткову масу до меренге і акуратно перемішати щоб меренге не опало. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Ввести в загальну масу, обережно вмішуючи лопаткою, щоб білки не опало. Тісто має залишитися густим. Випікати бісквіт в двох формах 16 см 45-50 хвилин при 160-170 градусах.
3. Полунична начинка:
Полуницю пробити блендером в пюре. Змішати всі інгредієнти в сотейнику і варити на середньому вогні, помішуючи до загустіння (3-5 хвилин).
4. Кокосовий ганаш:
В сотейнику нагріти вершки і стружку, довести до кипіння, але не кип’ятити. Окремо в мисці з’єднати шоколад і кокосову пасту, залити все гарячими вершками. Дати постояти 3-5 хвилин, перемішати до однорідності. Прибрати в холодильник на 5-8 годин. Після стабілізації збити міксером до ущільнення.
5. Продовження в каруселі ⏭ https://www.instagram.com/p/ClT7A6jNzeo/