Ягідні капкейки

Рецепт дуже ягідних капкейків😍 Настільки ягідних, що здається ти їси смородину прямо з куща. Думаю, що тут можна замінити чорну смородину на іншу ягоду – вишню, наприклад.

Інгредієнти

Вихід 9 капкейків вагою приблизно 120 гр.

ОСНОВА:
✅ яйце – 1 шт С0
✅ цукор – 185 гр
✅ вершкове масло – 50 гр
✅ рослинне масло – 50 гр
✅ ягідне пюре – 75 гр
✅ борошно – 200 гр
✅ розпушувач – 7 гр

ЯГІДНИЙ КУРД:
✅ яйце – 1 шт С0
✅ пюре – 160 гр
✅ цукор – 65 гр
✅ кукурудзяний крохмаль – 5 гр
✅ вершкове масло – 95 гр

КРЕМ ДЛЯ ШАПОЧОК:
✅ курд- 80 гр
✅ сирний сир – 250 гр
✅ вершки 33%- 100 гр
✅ цукрова пудра – 50 гр

Ягідні капкейки покроковий рецепт

1. 🔴 збийте яйце з цукром.
🔴 розтопіть вершкове масло, з’єднайте з рослинним і пюре. З’єднайте цю суміш зі збитим яйцем.
🔴 введіть борошно з розпушувачем.
🔴 наповніть тістом капсули для випічки на 2/3, випікайте при 180С 20хв. (Приблизно 65 гр тесту в капсулу).
2. ЯГІДНИЙ КУРД:
🔴 яйце, пюре, цукор і крохмаль з’єднайте і заваріть на середньому вогні. У гарячий крем додайте масло. Відразу отвесьте 80 гр і приберіть в холодильник, з цією частиною ми будемо готувати крем для шапочок.
🔴 наповніть остившім курдом основу, попередньо вирізавши з неї серединку.

3. КРЕМ ДЛЯ ШАПОЧОК:
🔴 всі інгредієнти повинні бути дуже холодними. З’єднайте всі в чаші міксера і збивайте, поки маса не стане пишною і щільною.
🔴 отсадите шапочки і приберіть капкейки в холодильник, або відразу подавайте до столу.
Якщо Ви такий же любитель чорної смородини, то я настійно рекомендую приготувати ці капкейки👌