Домашній зефір ягідний на агарі

Сьогодні пропоную шалено смачний варіант Зефіру. Ніжний, м’який, смачний, ви просто зобов’язані його приготувати. Домашній зефір ягідний на агарі простий рецепт.

Інгредієнти

Один білок – категорії З
Щіпка лимонної кислоти.
Цукор-40 Гр

Для заварювання:
Ягід-135 гр
Цукор -150 гр
Вода-40 мл
Агар-агар-1.ч.лож

Домашній зефір ягідний на агарі покроковий рецепт

1. Білок починаємо збивати міксером на низькій швидкості, щоб не утворювалися бульбашки, далі в 4 етапи з перервами в хвилину будемо вводити цукор і поступово додавати швидкість, збиваємо до твердих піків поки не з’явиться на дзьобик венчике.

2. Далі готуємо сироп: Беремо заморожену ягоду пробиваємо блендером. У сотейнику змішуємо 40 мл води, 150 гр цукру 1 ч. лож агар-Ангара і додаємо перебиті ягоди. Варимо 7 хвилин на середньому вогні, періодично помешивая.

3. І повільною цівкою починаємо вливати гарячий сироп. На цьому етапі ми заварюємо меренгу, на максимальній швидкості збиваємо до щільної маси (десь 5 хвилин). Перекладываемся все в кондитерський мішок. І починаємо відсаджувати зефір на пергамен.

4. Стабілізується зефір десь близько 6 годин. Але у мене пішов 1 годину. Далі склеим половинки і обваляем в цукровій пудрі. Готуйте з любов’ю разом зі мною і у вас обов’язково все получится.

Відео рецепт 👇