Класичний штолень

Як смачно зробити Класичний простий штолень покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Приготуємо класичний різдвяний Штолень. Він готується з дріжджового тіста, в яке втручаються цукати, сухофрукти та горіхи.

Інгредієнти

50 гр. свіжих дріжджів або 15 г сухих дріжджів
200 мл молока
100 гр. цукру
2 яйця (кімнатної температури)
600-650 г борошна
1/2 ч. л. Солі

200 г вершкового масла

500 гр. міксу їх сухофруктів і цукат (кумкват, родзинки, журавлина, курага)
300 гр. горіхів (фундук, мигдаль, кешью)
цедра 1 апельсина
цедра 1 лимона
140 мл алкоголю (ром або коньяк або віскі)
100 мл апельсинового соку

1 — 1,5 ч. л. меленої кориці
1 ч. л. кардамону
1 ч. л. меленого імбиру
1/2 ч. л. мускатного горіха
цукрова пудра для посипання

Класичний штолень покроковий рецепт

1. За день до приготування десерту, зробимо начинку. Всі цукати, сухофрукти промиємо і обсушим рушником. Наріжемо шматочки до розміру родзинок. Перекладемо масу в контейнер. Додамо в неї алкоголь, цедру апельсина і лимона. Все змішуємо, закриваємо кришкою і настоюйте суміш при кімнатній температурі 24 часа.

2. На наступний день В тепле молоко додаємо дріжджі, 2 ст. л. цукру і 2-3 ст. л. борошна залишимо на 15 хв. В готову опару додамо цукор, сіль,яйця, корицю, кардамон, мускатний горіх мелені і імбир. Все перемішуємо до однорідного стану. В два етапи додамо борошно і розм’якшене вершкове масло. Замести тісто і залишимо в теплому місці на 2,5 часа.

3. Потім в тісто додати сухофрукти і горіхи. Залишимо ще на 1 годину. Тепер формуємо 2 або 3 вироби. Випікаємо при 180 градусах 45-60 хвилин. Просочуємо готові Штолены вершковим маслом,посипаємо цукровою пудрою. А тепер – хвилина вибору. З’їсти десерт тепленьким прям зараз, або відправити його відпочивати на пару тижнів, загорнувши у пергамент і фольгу?

Відео рецепт 👇