Як зробити шоколадний паска великодня

Я буду короткою! Це самий смачний шоколадний паска з усіх, що я пробувала, далі вирішуйте самі😉👌🏻 Як зробити шоколадний паска великодній простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

На 3 паски d 12 див.

Для тіста:
✔️Яйця 2 шт.
✔️Цукор 130 р
✔️Молоко 240 мл
✔️Сіль 1/3 ч. л
✔️Дріжджі сухі швидкодіючі 8 р
✔️Масло вершкове 60 г
✔️Олія рослинна 50 мл
✔️Какао порошок 35 р
✔️Борошно пшеничне 500 г
✔️Шоколад 50 р

Для помадки:
✔️Желатин 5 р
✔️Вода крижана 3 ст. л
✔️Цукор 200 р
✔️Вода 60 мл

Як зробити шоколадна паска великодній покроковий рецепт

1. Яйця з’єднати з цукром і збити віночком. Влити тепле молоко (я брала 50/50 молоко і вершки 20%). Потім додати сухі дріжджі, сіль, розтоплене і повністю остигле масло вершкове, рослинне масло і все перемішати до однорідності. Борошно і какао порошок просіяти в окрему ємність і перемешать.
2. З’єднати сухі інгредієнти з рідкими і почати заміс, найзручніше звичайно це робити в планетарному міксері насадкою гак. Починаючи з мінімальної швидкості, поступово збільшуючи до середньої. На заміс піде 10-12 хвилин, руками 20-25 хв. Готове тісто має бути дуже м’яким, трохи липким і як би тягнутися за насадкой.
3. Додати в тісто порубаний шоколад і перемішати на низькій швидкості. Сформувати з тіста кулю, покласти в миску, накрити плівкою і відправити на расстойку на 1-1,5 години. Тісто має зрости мінімум удвічі. Тісто злегка обім’яти, розділити на три рівні частини вагою 350-370 г, розкласти по формах, заповнюючи приблизно на 1/3, накрити рушником або плівкою і залишити на другий підйом хвилин на 20.
4. Тим часом духовку розігріти до 170 градусів. Випікати паски приблизно 25 хвилин, готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Для помадки залити желатин холодною водою до набухання. Тим часом приготувати цукровий сироп. Змішати 200 г цукру 60 мл води і довести до кипіння, при цьому постійно помешивая.

5. В злегка остиглий сироп ввести набряклий желатин, перемішати до розчинення, перелити отриману масу в чашу міксера і збити до отримання блискучої тягучої маси. Нанести помадку на повністю остиглі паски. Дати застигнути протягом 4-6 годин.