Яблучний мармелад з пюре на пектині

Як смачно зробити Яблучний мармелад з пюре на пектині простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мармелад нагадує за смаком начинку бабусиної яблучного пирога – на душі відразу стає затишно і тепло 🥰
Я використовувала паличку цейлонської кориці, якщо ж ви використовуєте касію, то кількість кориці потрібно зменшити в 4 рази. А взагалі ви можете використовувати ваші улюблені спеції. Головне, якщо вони багато вберуть пюре, то потрібно буде відновити його кількість (водою або пюре)

Інгредієнти

1. Пюре зеленого яблука – 300г
2. Спеції (кориця, сушений імбир, 1 гвоздика, 3 кардамону)
3. Пектин повільний – 10г
4. Розчин лимонної кислоти – 7г
5. Цукор – 300г
6. Суха карамель порошок – 30г
7. Сироп глюкози – 50г
8. Інвертний цукор – 50г

Яблучний мармелад з пюре на пектині покроковий рецепт

1. Спеції роздрібнити і покласти в чайний пакетик, покласти в пюре і довести до кипіння. Зняти з вогню, затягнути плівкою. Залишити на добу. На наступний день прибрати спеції, добре віджавши пакетик. Цукор змішати з пектином та карамеллю в порошку, слідкуйте, щоб не було комочков.
2. Глюкозу і інвертний цукор об’єднати в чаші, підтопити. Всипати цукор дощиком в пюре при 25 градусах, ретельно розмішуючи віночком. На середньому вогні довести до повного розчинення цукру і карамелі. Після збільшити вогонь до сильного, довести до кипіння, додати глюкозу і інвертний, а після постійно помішуючи, варимо до 106 градусов.
3. Зняти з вогню. Влити розчин лимонної кислоти, швидко перемішати і вилити в рамку (рамка на силіконовим килимку, поверхня рівна, нічим не змащуємо). Даємо мармеладу повністю охолонути, зверху присипаємо цукром. Залишаємо на сутки.

4. Після знімаємо рамку і нарізаємо на потрібну кількість кубиків (зазвичай я роблю 3х3 см). Обвалюємо в цукрі і викладаємо на решітку. Сушимо ще добу. Після розкладаємо по коробочках або викладаємо на вітрину ☺️