Розсипчасте пісочне печиво ковбаска

Це дуже смачне, розсипчасте пісочне печиво ковбаска можна приготувати і на новорічне свято в якості солодкого подарунку, а так само для затишного домашнього чаювання. Печиво не тільки смачне, але ще дуже ефектне!

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 400-450 р
Яйця 2 шт (С1)
Цукор 180 р
Кефір 50 р
Вершкове масло 150 г
Крохмаль кукурудзяний 80 р
Розпушувач 8 р
Сіль щіпка
Ванільний цукор 5 г

Додатково:
Какао 30-40 г

Розсипчасте пісочне печиво ковбаска покроковий рецепт

1. У мисці збити яйця, цукор, ванільний цукор, сіль. Додати кефір, м’яке вершкове масло, добре перемішати. Всипати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач. Замісити м’яке, не прилипающее до рук тісто. Тісто покласти в пакет, прибрати в холодильник на 30 хвилин. Далі тісто розділити на дві рівні частини. З однією частиною будемо працювати, іншу приберемо в холодильник. Тісто підкотити, відокремити від нього 1/3 частина, отложить.

2. Іншу розділити на п’ять рівних частин з яких розкачати 5 джгутиків довжиною 23 див. Джгути розгортати щільно притискаючи до робочої поверхні, щоб усередині не утворювалася порожнеча ( у мене утворилася…😔) Кожен джгутик обваляти в какао-порошку. Робочу поверхню і тісто присипати борошном , розкачати відкладену 1/3 частину тіста в прямокутник 16/23 див. Викласти на нього джгутики ,злегка відступивши від краю спочатку три, зверху ще два.

3. Щільно скрутити в рулет за допомогою силіконового килимка, добре ущільнюючи рулет, щоб уникнути порожнеч всередині. Обваляти рулет а какао-порошку, потрібно це робити дуже акуратно, щоб рулет не порвався і не розвалився. Готовий рулет загорнути у декілька шарів в харчову плівку, що добре ущільнити його, прокатати. Прибрати в морозильну камеру на 30-40 хвилин, щоб рулет злегка подмерз. З другим шматочком тесту вчинити так же.

4. Злегка підморожений рулет звільнити від плівки, нарізати на шматочки шириною 1 см, при необхідності виправте печиво, надаючи йому округлу форму. Випікати печиво на деку, застеленому папером для випічки 15-20 хвилин при температурі 180 гр. Печиво повинне залишатися беленьким.