Класичний лимонний кекс

Отже, Класичний лимонний кекс простий рецепт 🏆🥇 Рецепт з книги шефа gregorydoyen але, з деякими моїми доповненнями… (коли шукаєш «той самий лимонний кекс») 🤗

Інгредієнти

150 г яєчних жовтків
❗️ їх необхідно зважити на вагах ⚖️ як і всі інші інгредієнти)) у мене це зазвичай 8 жовтків 🥚
175 р цукру
120 г сметани (у мене 20%)
155 г борошна для випічки (cake flour)
5 г розпушувача
75 г розтопленого вершкового масла 🧈
15 г рослинної олії
цедра 3-х лимонів

Поки випікається кекс 🥮 приготувати сироп просочення ⏩
50 г води
40 г цукру
75 г лимонного соку

Класичний лимонний кекс покроковий рецепт

1. В чашу міксера – жовтки, цукор і сметану… З допомогою насадки «лист» заважати все до пишної маси. Просіяти борошно з розпушувачем. У розтоплене вершкове масло (температура 🌡 45 гр.) додати рафінована рослинна. У чашу вилити масляну суміш. Перемішати. В кінці додати сухі інгредієнти, цедру лимона (тільки жовту частину) і все перемішати до объединения.
2. Прибрати тісто на 30 хв. у холодильник. Тим часом, духовку розігріти до 170 гр. Форму для кексів 20х8,5х8 см прокласти акуратно пекарської папером. Перекласти тісто у форму і випікати 30-40 хв. Слідкуйте за своєю духовці! І обов’язково зробіть перевірку на суху дерев’яну шпажку! Вона повинна виходити з кексу сухой.
3. Сироп просочення.
Довести до кипіння і повного розчинення сахара.
4. Готовий кекс дістати з духовки, трохи наколоти по всій поверхні шпажкою і ще теплим залити сиропом. Дати повністю охолонути і дістати з форми (допомагаючи собі пекарської папером) І на завершення, вже повністю остиглий кекс покриваємо ГЛАЗУР’Ю …. щоб вже зовсім у нас вийшов ЛИМОННИЙ-ЛИМОННИЙ десерт)) 😄 В невеликій мисочці змішати 4 ст. л. цукрової пудри, 2 ст. л. лимонного соку. Покрити цією глазур’ю поверхню кексу. При бажанні зверху можна посипати дробленными фісташками).