Домашні цукати з шкірки апельсина

Як зробити домашні цукати з шкірки апельсина рецепт простий. Чим пахне новий рік? Апельсинами🍊! А хочете новорічну випічку з домашніми цукатами? Тоді пора починати їсти апельсини і збирати апельсинові скоринки. Впевнена, що з цим ви легко впораєтеся, головне – відмовитися від інших фруктів і є тільки апельсини 🍊. Наївшись, вам вже і цукатів не захочеться🤭. Жарт🤣! Захочеться! Скажу по секрету, що вони і у випічці гарні і служать смачною добавкою до каші чи сиру і як самостійний десерт розходяться на ура. ⠀ Тепер серйозно: збираємо скоринки апельсинчиків і складаємо в пакетик, зберігаємо в холодильнику. Коли набереться достатньо, готуємо цукати.

Інгредієнти

435 гр – шкірки 🍊 апельсинів
435 гр цукру
½ ст – води
3 щіпки солі
1/4 ч. л.– лимонної кислоти

Домашні цукати з шкірки апельсина покроковий рецепт

1. Ріжемо на шкірку шматочки; Складаємо в каструльку, заливаємо холодною водою, додаємо дрібку солі; Доводимо до кипіння і кип’ятимо 3 хвилини; Зливаємо воду і повторюємо процес три рази (позбавляємося від гіркоти); Після цих процедур, додаємо ½ склянки води, цукор (маса цукру дорівнює масі шкірки) і варимо на невеликому вогні (не заважаючи) близько 30 хвилин;

2. Вода майже википить. Додаємо ¼ ч. л. лимонної кислоти, перемішуємо і перекладаємо в банку; Зберігаємо в холодильнику. ⠀ Апельсинові цукати виходять вологими, добре розподіляються в тесті і не вимагають додаткової обсипання борошном перед выпечкой.

3. Згодні, що все легко і не вимагає великих витрат. Економні і дбайливі господині будуть особливо раді такому безотходному виробництва: апельсин 🍊 в рот, і шкірка у справу піде!

Відео рецепт 👇