Класичний тертий пиріг з варенням ягідним

найсмачніший ТЕРТИЙ ПИРІГ 🔥🔥🔥(класичний варіант)😋👍 Виходить не нудотний, ніжний, розсипчастий, простий у приготуванні пиріг до чаю, дозволяє утилізувати будь-яке варення🔥 Як зробити Класичний тертий пиріг з варенням ягідним рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
400г борошна
1 ч. л. розпушувача
180г вершкового масла
1 яйце
80г цукру (можна меду або сиропу)
ванілін, ванільний цукор
2 ст. л. сметани

Начинка:
🍒 близько 250-300г варення – за смаком
(Можна додати 200г розмороженої ягоди без кісточки, обваленной в кукурудзяному крохмалі, буде більше начинки, соковитіше)

Класичний тертий пиріг з варенням ягідним покроковий рецепт

1. Включити духовку на 180°С. Просіяти борошно з розпушувачем. Додати холодне масло, або на тертці, або перетерти руками з борошном. Вийде консистенція по типу “хлібних крихт”. Яйце з цукром і ваніллю трохи збити віночком до утворення білої піни, додати сметану, розмішати і влити до борошняної крошке.

2. Замісити отлипающее від рук тісто, щоб не залишилося сухий борошна. Відокремити 1/3 тіста, зробивши 4-6 грудочок, і відправити їх в морозилку. Вистелити форму для випічки тістом, зробивши невеликі бортики (діаметр 23 см, прямокутна у мене близько 25×14 см).

3. Можна розкачати тісто відразу на пергаменті без форми для випічки. Товщина шару 5 – 8мм Розподілити варення по тесту. Зверху ще можна розкласти розморожені ягоди без кісточки, обвалявши їх у кукурудзяному крахмале.

4. Зверху натерти на крупній тертці заморожені грудочки тіста, або просто розкришити тісто руками. Випікати 25-30 хвилин при 180°С до рум’яного кольору. Розрізати теплим і можна наслаждаться.