Еклер Торт Карпатка з заварним тістом і заварним кремом

МЕГА-еклер Торт «Карпатка» заварне тісто і заварний крем, продукти звичайні, а подивіться який виходить оригінальний торт! 😍Багато-багато смачного не приторного крему, і ніжні коржики.

Інгредієнти

Інгредієнти (d18 див. ):

КРЕМ:
Жовтки 3 шт.
Цукор 200 р.
Цукор з ваніллю 15 р.
Крохмаль кукурудзяний 40 р.
Борошно 45 р.
Молоко 700 мл.
Вершкове масло 82,% 150 р. (розм’якшене)

КОРЖІ:
Яйця 4 шт. З
Вода 230 р.
Олія соняшникова (без запаху) 100 р.
Борошно 150 р.
Ванілін і сіль по дрібці

Еклер Торт Карпатка з заварним тістом і заварним кремом покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо крем. Жовтки збиваємо з цукром до просвітління, додаємо крохмаль і борошно. Молоко підігріваємо до пари на поверхні, зачерпываем ополоником і виливаємо в суміш з жовтками. Перемішуємо і все це в сотейник до молока.

Вогонь на мінімум, варимо до загустіння, приблизно 12-15 хвилин, інтенсивно перемішуємо, щоб не пригоріло. ⠀ Переливаємо в ємність, накриваємо плівкою «в контакт», джем хвилин 30 і прибираємо в холодильник. ⠀

2. Тісто. У сотейник вливаємо воду, масло, сіль, ваніль і доводимо до кипіння, помішуючи. Разом всипаємо все борошно, перемішуємо. Коли тісто легко збирається в грудку і на дні утворюється бархатиста плівка, прибираємо з вогню і вичікуємо хвилин 10, потім додаємо яйця по одному, в процесі збиваємо міксером. ⠀ Випікаємо коржі одночасно або по черзі. У мене роз’ємне кільце, встановила d 18 см. і низ обернула фольгою, нутрь.

3. Тісто візуально ділимо по полам, рівномірно розподіляємо за формами, випікаємо при 200° 30 хв. Тісто підніметься і при охолодженні здається, це нормально, тк всередині порожнеча. Остуджуємо. ⠀

Збірка. Вершкове масло починаємо збивати і по ложці вводимо заварную частина крему. ⠀ Збираємо в кільці. На низ кладемо корж «рівніші», зверху весь крем, накриваємо другим коржем. Обертаємо плівкою і в холодильник на ночь.

Відео рецепт 👇