Як смажити пампушки на сковороді з

Як смажити пампушки на сковороді з простий рецепт. Розповідаю, як приготувати пончики в глазурі, навіть якщо у вас зовсім немає досвіду. Яскраві, з строкатими посипками і ніжним м’якушем – сьогодні я розповім і покажу, як приготувати вдома пончики в глазурі. Вони виходять набагато смачніше магазинних. Давайте починати.

Інгредієнти

Тісто
• Молоко 180 р
• Сухі дріжджі 6 р
• Цукор 37 р
• Яйця 1 шт.
• Жовток 1 шт.
• Борошно 335 р
• Сіль 3 г
• Вершкове масло 115 р

Глазур
• Цукрова пудра-120 г
• Сік лимона 20 р
• Цукрова пудра-250 г
• Какао 25 р
• Молоко 50 г

Як смажити пампушки на сковороді з покроковий рецепт

1. Тісто. У тепле молоко (приблизно 36°С) додаю цукор і сухі дріжджі. Перемішую і залишаю в теплому місці на 5 хвилин. Як тільки опара підійшла, переливаю її в чашу міксера. В окремій ємності перемішую яйця до однорідності і вливаю до опарі. Всипаю борошно і ставлю тісто замешиваться.
2. Я замішую приблизно 7 хвилин в стаціонарному міксері з насадкою гак, але можна і руками. Коли тісто починає збиратися на гаку в кулю, додаю м’яке вершкове масло і вимішую тісто ще 3-4 хвилини. Перекладаю тісто у велику посудину, змащену рослинним маслом. Накриваю харчовою плівкою і залишаю на 1,5 години в теплому місці для расстойки.

3. Тісто має піднятися більше ніж у 2 рази. Перемішую тісто, щоб позбавитися від зайвих бульбашок повітря, і викладаю на деко, застелене папером для випічки і присипаний борошном. Розкачую тісто в пласт товщиною трохи менше 1 см.
4. Вирізаю пончики з допомогою вирубки: спочатку великий круг, а вирубкою меншого розміру роблю дірку. Зайве тісто збираю і повторно розкачую на іншому листі. І так до тих пір, поки тісто не закінчиться. У мене вийшло 10 великих пончиків. Накриваю їх рушником і залишаю на 40-50 хвилин у теплому месте.

5. Смаження.
Для смаження пончиків потрібно багато рослинного масла (я взяв 2,5 л) і велика каструля. Смажити потрібно при високій температурі близько 170-180°С. Для перевірки занурте один пончик: якщо масло навколо нього починає активно вирувати – можна смажити. Обсмажую пончики з кожного боку до рум’яної скоринки. Після смаження викладаю на решітку, щоб зайве масло стекло.