Цветаевский яблучний пиріг на сметані

Як зробити Цветаевский яблучний пиріг на сметані рецепт простий 🥧 😊Раз просили рецепт, ось він! Я завжди орієнтуюся на це рецепт, мені здається, це просто класика, хоча, може, я помиляюся. Рецепт, в якому змішалися грами, стакани і ложки.

Інгредієнти

Для тесту:
🔸240 гр. борошна в/с;
🔸100 гр. слив. масла;
🔸100 гр. сметани;
🔸1 ч. л. розпушувача.

🍎Для начинки:
🔸6-8 середньо-великих яблук;
🔸Сік половини лимона.

Для сметанною заливки:
🔸1 склянка сметани;
🔸1 склянка цукру;
🔸2 ст. л. борошна;
🔸1 яйце.

👉🏻Про заміни:
✅Замість сметани в тесті можу використовувати густий грецький йогурт 10% (польська Mlekovita, офігенний, більше схожий на жирну сметану))
✅В тісто додаю маленьку щіпку солі для балансу смаку.
✅Замість сметани в заливку може йти що завгодно: суміш сметани, йогурту і вершків різної жирності.
🍎Яблука будь-які, можна взагалі грушу, абрикос, ягоди які-небудь, але яблука – особливо душевно. Особливо, якщо зверху посипати корицею.

Цветаевский яблучний пиріг на сметані покроковий рецепт

1. Як робити тісто: можна муку, змішану з розпушувачем, порубати з маслом, додати сметану, порубати ще раз, скачати в кулю, дати тісту трохи полежати (в пакет або плівку), розкачати, укласти у форму. А можна масло розтопити, змішати зі сметаною, а потім з борошном і далі по сценарию.
2. Яблука: обов’язково очистити від шкірки і серцевинки, порізати тонкими скибочками, скропити лимонним соком. Крем-заливка: змішати сметану, цукор, борошно і яйце, дати цукру розчинитися. Викласти у форму (вже з тестом), яблука, розподілити рівномірно, залити кремом, посипати корицею, поставити випікатися в заздалегідь розігріту до 175-180° духовку на 45-50 мин.
3. Якщо у вас керамічна форма (у мене так, 27 див. в діаметрі), тісто-основу можна підпекти заздалегідь, 10 хвилин при 180°. Краще піч на ніч, тому що цього пирога потрібно ніч протриматися, щоб стати ЩЕ ВКУСНЕЕЕЕ! А, якщо заморозити шматочок, крем перетвориться на морозиво, уявляєте!))