Пісочний лимонний пиріг тарт з меренгою і курдом класичний

Поєднання пісочного печива, кисленькой начинки і солодкої запеченої меренги. Як зробити Пісочний лимонний пиріг тарт з меренгою і курдом класичний простий рецепт.

Інгредієнти

до лимонному тарту (у мене форма в діаметрі 18см):

Пісочна основа:
-125 г пшеничного білого борошна вищого сорту
-75 г холодного вершкового масла 82,5%
-50 г цукрової пудри
-20 г жовтків
-1 ч. л. ванільного екстракту або ван.цукру
-1 ч. л. цедри лимона
-2 щіпки солі

Лимонний курд:
-100 г лимонного соку
-100 г жовтків
-125 г цукру
-70 г вершкового масла 82,5%
-1 ч. л. цедри лимона

Меренга:
-100 г білків
-200 г цукрової пудри
-1 ч. л. лимонного соку

Пісочний лимонний пиріг тарт з меренгою і курдом класичний покроковий рецепт

1. Готуємо пісочну основу. Змішуємо борошно, сах. пудру, сіль, цедру і холодне, порізане на кубики вершкове масло. Замішуємо в пісочну крихту Додаємо ванільний екстракт і жовтки і замішуємо тісто в кулю. І прибираємо в холодильник приблизно на час.
2. Розкачуємо тісто і викладаємо у форму, випікаємо холодне тісто до рум’яного кольору Готуємо курд. Змішуємо в сотейнику з товстим дном всі інгредієнти, крім вершкового масла.
3. Варимо лимонну масу до загусання, АЛЕ не кип’ятимо. Далі додаємо вершкове масло, перемішуємо і остуджуємо. Заливаємо курд в пісочну основу.

4. Готуємо меренгу. Збиваємо білок і лимонний сік до консистенції піни, далі поступово додаємо сах. пудру і збиваємо меренгу до щільності Перекладаємо меренгу на тарт і запікаємо в духовці при 180° до золотисто -коричневого кольору меренги