Панна котта Мандарин Вершки на желатині

Як зробити смачну Панна котту Мандарин Вершки на желатині рецепт простий ✨ Легкий зимовий десерт✨

Інгредієнти

(4 стаканчика по 250мл)
Мандариновий шар:
▫️желатин – 5г
▫️вода холодна – 25мл
▫️цукор – 40г
▫️мандарини – 450г (5-6 шт очищених)

Вершковий шар:
▫️желатин – 5г
▫️вода холодна – 25мл
▫️цукор – 40г
▫️вершки 10% – 500мл

Панна котта Мандарин Вершки на желатині покроковий рецепт

1. Мандариновий шар: у воду додати желатин, перемішати, залишити набрякнути хвилин 10. Очищені мандарини помістити в чашу блендера, перемолоти. Отриману мандаринову рідину процідити через сито. Отриманий сік змішати з цукром, поставити нагріватися, помішуючи довести до кипіння, зняти з плиты.
2. В гарячий сік додати набряклий желатин, добре перемішати. Дати суміші охолонути до кімнатної температури. Остиглу мандаринову суміш розлити по стаканчиках як нижній шар, можна стаканчики встановити під нахилом. Поставити в холодильник до застигання. Вершковий шар: желатин залити водою, дати набрякнути 10мин.

3. Змішати вершки з цукром, помішуючи довести до кипіння, не кип’ятити. В гарячі вершки додати набряклий желатин, перемішати до розчинення желатину. Дати повністю охолонути. Розлити по стаканчиках на мандариновий шар. Відправити в холодильник до повного застигання. Прикрасити як подобається)