Краківський сирник з сиру польський

Як смачно зробити Краківський сирник з сиру польський національний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мало тіста і багато начинки! Ніжна пісочна основа з неймовірно повітряної вершково-сирною начинкою!

Інгредієнти

(20х20):

Основа:
Борошно – 150 г
Цукор – 60 г
Вершкове масло – 60 г
Яйце – 1 шт

Начинка:
Сир 9% – 500 г
Яйця – 4 шт
Вершкове масло – 50 г
Цукрова пудра – 120 г
Ванільний цукор – 10 г
Крохмаль – 25 р
Родзинки – 50 г (за бажанням, я не додавала)

Глазур:
Цукрова пудра – 60 г
Вода – 1-2 ст л

Краківський сирник з сиру польський покроковий рецепт

1. Приготуємо основу. До просіяного борошна додаємо дрібно порізане холодне вершкове масло, перетираємо в крихту. Додаємо цукор і яйце, перемішуємо спочатку виделкою, потім руками. Загортаємо тісто у харчову плівку і прибираємо в холодильник на півгодини. Приготуємо начинку.

2. Білки відділяємо від жовтків і збиваємо до стійкої піни. До сиру додаємо жовтки, цукрову пудру, ванільний цукор, вершкове масло кімнатної температури, крохмаль і перемішуємо до однорідної консистенції, зручно використовувати толкушку для пюре. Частинами вводимо білки і кожен раз добре перемешиваем.

3. Беремо 2/3 тіста, розподіляємо по дну форми і робимо невеликі бортики. Виливаємо начинку, рівномірно розподіляємо. Тісто тонко розкачуємо і розрізаємо на смужки, викладаємо на начинку у вигляді сіточки. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 минут.

4. Коли сирник вистигне, готуємо глазур. Цукрову пудру перемішуємо з водою, глазур повинна вийти не густа. Змащуємо глазур’ю остиглий сирник. Коли глазур захолоне можна подавати до столу. Краківський сирник готовий!

Відео рецепт 👇