Марокканське печиво з тонкого пісочного тіста з арахісом

Як зробити Марокканське печиво з тонкого пісочного тіста з хрусткою начинкою з арахісу. Воно незвичайне, смачне і ароматне, а яке красиве!

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 250 г
Масло вершкове 65 р
Цукрова пудра-20 г
Вода 90 мл
Сіль щіпка
Жовток 1/2 шт

Начинка:
Арахіс обсмажений 300 р
Цукрова пудра 90 р
Білок ( при необхідності!)

Марокканське печиво з тонкого пісочного тіста з арахісом покроковий рецепт

1. Приготування начинки: Арахіс обсмажити, очистити від лушпиння. Частинами засипати в блендер, перемолоти арахіс до пастоподібного стану, поки не з’явиться маслянистість. Пробивайте арахіс частинами. Коли маса стане схожа на пластилін, додати цукрову пудру. Потрібен потужний блендер. Якщо начинка сухувата, неоднорідна, додайте білок курячого яйця, знову збийте, маса стане більш пластичною, як нам і нужно.
2. Так, і ще треба акуратно користуватися блендером, бажано імпульсами, не допускати перегріву приладу. Приготування тіста: Борошно просіяти, додати розтоплене вершкове масло (охолоджене!),сіль, цукрову пудру, перемішати, вийде крихта. У воду додати пів жовтки, розмішати, влити в борошняну суміш. Замісити гладке, еластичне тісто, покласти в п/е пакет на 30 хв. в холодильник. Далі тісто розділити на 2 части.
3. Робочий стіл присипати борошном, розкотити тісто в прямокутний пласт, товщина розкочування 3 мм. На край пласта викласти ковбаску з арахісової пасти, обернути тестом в один шар, як тільки один край тіста торкнувся другого, відрізати, краю защипить. Зробити надрізи під кутом дуже гострим ножем ( див. фото в каруселі)

4. Посередині тісто стиснути, краї загнути в різні сторони. Викласти печиво на деко, застелене папером для випічки. Випікати при t 170 гр близько 20 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Печиво повинне залишитися біленьким. Печиво вийшло рівно на один противень.