Красивий яблучний пиріг з решіткою

Як зробити смачний Гарний яблучний пиріг з гратами рецепт простий. Без зайвих слів – одразу до справи. Найпростіший і⠀улюблений з осінніх. Подавати в ідеалі з морозивом. Є натхнення – зробіть ґрати,⠀не хочете морочитися – можна зробити його повністю закритим (розкачати пласт, закрити).

Інгредієнти

На Форму 20 см, для решітки беріть 2 порції тіста:⁣⁣⠀
▶ Тісто:⁣⁣⠀
200 р пшеничного борошна⁣⁣⠀
125 г холодного вершкового масла⁣⁣⠀
1/2 ч. л. солі ⁣⁣⠀
1 яйце⁣⁣⠀
2-3 столові ложки крижаної води⁣⁣⠀
▶ Начинка:⁣⁣⠀
5-8 яблук (залежить від розміру)⁣⁣⠀
120 г цукру ⁣⁣⠀
2 ст л борошна⁣⁣⠀
3/4 год л меленої кориці⁣⁣⠀
1 ст л лимонного соку⁣⁣⠀
▶ Для змазування: ⁣⁣⠀
1 яйце ⁣⁣⠀

Красивий яблучний пиріг з гратами покроковий рецепт

1. Змішайте борошно і сіль у невеликій мисці. Холодне масло натріть на тертці. Додайте його до борошняної суміші і перетріть пальцями в крихту. ⁣⁣⠀ Яйце збийте виделкою, додайте в тісто. Потім крижану воду (поступово). Замісіть тісто до тих пір, поки воно не почне склеюватися. Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 30 хв. ⁣⁣⠀

2. Розкачайте тісто в пласт і заповніть форму. Для решітки залиште частину тіста і наріжте його на смужки. Приберіть всі заготовки в холодильник.⁣⁣⠀ Приготуйте начинку. Яблука наріжте на слайсы, додайте цукор, борошно, корицю, лимонний сік – перемішайте. ⁣⁣⠀

3. У форму з тестом викладіть яблучну начинку (якщо буде сік від начинки, видалите його). Зробіть решітку. Змастіть пиріг яйцем. Випікайте в духовці до готовності, приблизно 30-40 хвилин при 190С.

Відео рецепт 👇