Бананові капкейки з шапочками вершковими

Обожнюю готувати і є цей десерт, тому що виходить він, як міні-тортик, а приготування набагато простіше! Бананові капкейки з шапочками вершковими простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

на 6-7 штук

Для тесту
• вершкове масло 82,5 % 60г
• яйце 1 шт (с1)
• банан 90-110 г (1 середній)
• розпушувач 1 ч. л з гіркою
• борошно 100г
• цукор 5ст.л
• ванільний цукор 1 ч. л
• кориця 1 ч. л (за бажанням)
• горіхи (пекан/волоський/мигдаль) жменю

Для шапочок:
• масло вершкове 82,5% 50г
• вершковий сир 350г мій улюблений від – ідеально підходить для десертів!
• цукрова пудра 3-4 ст. л

Бананові капкейки з шапочками вершковими покроковий рецепт

1. Для тіста, м’яке вершкове масло збиваємо з цукром до посветления, вводимо яйця і збиваємо до пишноти. ⠀ Банан перетворюємо у пюре виделкою, додаємо до подучившейся масі, туди ж відправляємо січені горіхи. ⠀ Объединяем.

2. Додаємо ванільних цукор, корицю, розпушувач і половину просіяного борошна, збиваємо на низьких оборотах міксера. ⠀ Потім додаємо другу частину борошно і отримуємо густе тісто. ⠀

3. Наповнюємо формочки тісто на 2/3 (це 55-60г). Відправляємо в розігріту до 170гр духовку на 20 хвилин, готовність можна перевірити шпажкою – вона повинна виходити сухою. ⠀

4. Нехай капкейки охолонуть в духовці 10 хвилин, потім при кімнатній температурі. ⠀ Для крему, м’яке вершкове масло збиваємо до посветления, додаємо вершковий сир і цукрову пудру – перемішуємо на низьких обертах. ⠀ На охололих кексах сформуйте шапочки.

Відео рецепт 👇