Мармурове печиво без яєць і молока

Мармурове печиво без яєць і молока простий рецепт.

Інгредієнти

Борошно пшеничне — 200-250гр
Нутове або горохова — 40г
Розпушувач — 2 ч. л
Вода — 70мл
Рослинне масло — 90 мл
Підсолоджувач за смаком (якщо цукор 80гр)
Какао-порошок — 2 ст. л
Вода для какао — 1 – 1,5 ст. л додавайте потроху щоб подучилась густа паста

Мармурове печиво без яєць і молока покроковий рецепт

1. Вилити воду, додати підсолоджувач, щіпку солі, рослинне масло і перемішати. Додати борошно пшеничне, нутовую, розпушувач і зігнати тісто. Якщо буде липнути до рук , додайте по трохи муки.

2. Тісто повинне вийти м’яким , пластичним не липнути. Готове тісто розділити на дві частини. В окремій тарілці розведіть какао в невеликій кількості води до густої пасти. Додати одну частину тіста і добре вимісити. Якщо тісто почне липнути до рук, додайте ще трохи муки.
3. Сформуйте коло білого і шоколадного тіста, далі покладіть один на одного. Розріжте по полам, і повторіть дію ще 3 рази (як на відео).

4. Скачайте тісто в ковбаску, розділіть на дві частини, і скачайте з кожної тонкі ковбаски, які потім поріжете порційно на печиво. Випікати 25-35 хв на 180 градусах залежно від товщини печенья.
5. Готовність визначайте трохи подрумянившимся кольором, головне не перетримати Готово.

6. Печиво виходить м’яке, розсипчасте і зберігає це і на наступний день зберігання. За бажанням можна готувати з маком або орешками.

Відео рецепт 👇