Ванільний мус для торта

Як зробити смачний Ванільний мус для торта рецепт простий.

Інгредієнти

80 г цукру
50 жовтка
500 г вершків 33%
30 г вершкового масла 82,5%
18 г желатину
108 г води для замочування желатину
Ванільний екстракт або стручки ванілі

Ванільний мус для торта покроковий рецепт

1. Перемішуємо жовтки з цукром до однорідності, замочуємо желатин у воді. Нагріваємо 250 г вершків з ваніллю до появи пари. Виливаємо вершки на жовткову суміш, перемішуємо і повертаємо назад на плиту. Варимо до закипання, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню, додаємо масло і перемешиваем.
2. Додаємо набряклий і розтоплений желатин, перемішуємо. Збиваємо 250 г охолоджених вершків до появи малюнка від віночка і м’яких піків. Акуратно вмішуємо збиті вершки крем.
3. Одразу використовуємо мус для складання торта. На цьому відео збираю торт з вишнево-полуничним конфі і фісташковим бісквітом. Скоро покажу його вже з глазур’ю 😊.

Відео рецепт 👇