Різдвяний німецький штоллен з сухофруктами

Як смачно зробити Різдвяний німецький штоллен з сухофруктами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Взагалі, в цьому році не планувала його піч, але не втрималася. Рецепт цікавий, штоллен смачний, вершковий, в міру солодкий, з цитрусовими ароматами. Цукати і горіхи вибирайте будь-які, які любите. Цукати замочую в ромі на ніч, цього досить, майже весь вбирається. І як завжди, я не агітую його витримувати до НГ, мені подобаються штоллени свіжоспечені, розсипчасті, ніжні. Щільні і витримані – не моя стихія. Рецепт пишу на один вгодований, середніх розмірів кекс.

Інгредієнти

• 250г сухофруктів (у мене полуничні цукати і в’ялена груша)
• Ром світлий капітан Morgan
• 50-100г горіхів (мигдаль і фундук)
• 280г борошна
• 40г кукурудзяного крохмалю
• 7г розпушувача
• цукру 90г
• 10г цукру з нат.ваніллю
• ⅓ч.лож. кориці (за бажанням, якщо поєднується з вашим вибором цукатів)
• Щіпка солі
• 150г вершково-сирного сиру (альметте, каймак…будь -)
• 100г сл.масла
• 1яйцо З
• 60г сл.олії для пропитки
• Цукрова пудра для обсипання

Різдвяний німецький штоллен з сухофруктами покроковий рецепт

1. Попередньо замочити цукати в ромі. Масло і сир однієї кімнатній t збити з цукром і сіллю до пишноти, вести яйце. Борошно просіяти з разрахлителем, корицею, змішати з цедрою. Всипати в масляну смесь.
2. Всипати крупнонарубленные горіхи і сухофрукти (попередньо відкинути їх на друшляк, щоб стік не впитавшийся алкоголь) Вимісити м’яке тісто. Формування см в каруселі. Розкачати в пласт товщиною 1.5 см, загорнути один край, потім інший, надати форму ручками овала.

3. Випікати в човнику з паперу для випічки, при t 180°С до золотистої скоринки, близько години (орієнтуйтеся на свою духовку!) Потім гарячий відразу просочити розтопленим сл.маслом і рясно обсипати цукровою пудрою. Все, клієнт готовий! Приємного!