Морквяний бісквіт з горіхами для торта

Я на своє Д.Р🎉🎉🎉 готувала морквяний тортик 🎂 Вийшов дуже смачний😋 гості оцінили, чому я безмежно рада.😁 ⠀ ☝Рецепт новий, не той що був раніше. Відео з приготуванням зберегла в актуальних і тут, гортай 👉 ⠀Як зробити Морквяний бісквіт з горіхами для торта рецепт простий. Ділюся тільки морквяним бісквітом, все не помістити в один пост. А крем можете використовувати, яку ви любите більше. У мене був крем-чіз з вершками і білим шоколадом👌 …якщо цікаво, то напишу.

Інгредієнти

Я робила подвійну порцію (2 бісквіта, у підсумку вийшло 4 коржа)

на 1 бісквіт (після розрізу буде 2 коржа)

▪︎Борошно – 160 р.
▪︎Морква – 160 р.
▪︎Цукор – 100 р.
▪︎Ванільний цукор – 10 р.
▪︎Яйце – 2 шт.
▪︎Масло вершкове – 80 р.
▪︎Сік лимона 1 ст. л.
▪︎Волоські горіхи – 70 р.
▪︎Кориця мелена – 1 / 3 ч. л.
▪︎Імбир – 1/3 ч. л
▪︎Кардамон – 1/3 ч. л.

якщо не любите спеції, то можете покласти трохи менше або навпаки побільше😉 але настійно рекомендую використовувати
все!

▪︎Сода – 1 ч. л.
▪︎Розпушувач – 1 ч. л.
▪︎Щіпка солі

Разьемное кільце або форма для випічки Ø16-18 див.

Морквяний бісквіт з горіхами для торта покроковий рецепт

1. Моркву дрібно подрібнюємо, мені зручніше комбайном, але можна блендером або натерти на тертці. ⠀ Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо не дуже дрібно, можна в измельчителе або просто порубати ножем. ⠀ У борошно додаємо сіль, розпушувач, соду і спеції, все між собою перемішуємо. ⠀ Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром в світлу повітряну масу. ⠀ Додаємо до збитої маси розтоплене вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці на найменшій потужності) і сік лимона.

2. Поступово просіваємо борошно зі спеціями і одночасно акуратно вмішуємо її силіконової лопаткою. ⠀ Додаємо горішки і моркву. Акуратно перемішуємо (знизу вгору). ⠀ Форму для випічки простилаем пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном (робимо “французьку сорочку”). ⠀

3. Виливаємо тісто у форму і відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 35-40 хвилин. Випікаємо до сухої шпажки. Орієнтуйтеся по своїй духовці і розміром форми. ⠀ Потім виймаємо з форми, перевертаємо корж верхівкою вниз і даємо йому охолонути на решітці. ⠀ Остиглий корж обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник години на 4. Можна пропустити цей етап, але так морквяний бісквіт буде більш вологий, не буде кришитися і його буде простіше розрізати. ⠀

4. Потім гострим ножем зрізаємо верхівку, корж розрізаємо на 2 частини і збираємо тортик. ⠀ Для просочення я взяла ананасовий сік і додала консервовані ананаси в прошарок тортика, тут вони ідеально підходять.🍍👌 ⠀ Скажу чесно, тепер це мій улюблений морквяний тортик.

Відео рецепт 👇