Бісквітний торт на олії нуазет з персиками і рікоттою

Як зробити дуже смачний домашній Бісквітний торт на олії нуазет з персиками і рікоттою рецепт простий.

Інгредієнти

🔸Для бісквіта:
✅Рослинне масло – 240 мл
✅Рікотта – 240 гр.
✅Яйце – 3 шт.
✅Цукор – 400 гр.
✅Ванільний екстракт – 1 ч. л.
✅Пахта – 240 мл
✅Борошно – 400 гр.
✅Сода – 1 ч. л.
✅Розпушувач – 1 ч. л.
✅Сіль – 1 ч. л.

🔸Для персикового джему на бурбоне:
✅Персики свіжі або морожені – 1200гр.
✅Тростинний цукор – 100 гр.
✅Бурбон – 2 ст. л. (якщо не любите алкоголь у випічці, замінити лимонним соком)
✅Малиновий джем – 50 гр.

🔸Для крему на олії нуазетт:
✅Вершкове масло – 330 гр.
✅Вершковий сир – 240 гр. кімнатної температури
✅Цукрова пудра – 330 гр.
✅Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Бісквітний торт на олії нуазет з персиками і рікоттою покроковий рецепт

1. 1) Духовку попередньо розігріваємо до 180, дві форми 20 див. застеляємо пергаментом.

2) В глибокій ємності з допомогою міксера збиваємо разом рослинне масло, рікотту, яйця, цукор, ванільний екстракт і пахту до однорідності.

3) Борошно, соду, розпушувач і сіль з’єднуємо і добре перемішуємо між собою.

4) Просіваємо борошняну суміш в яєчну суміш, збиваємо до однорідності.

5) Розливаємо отримане тісто з приготованим форм і випікаємо 30-35 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.

6) Даємо охолонути 5 хвилини формі, далі виймаємо з допомогою ножа і повністю охолодити на решітці.

7) Для персикового джему персики моєму, видаляємо кісточки і нарізаємо шматочками.

8) Викладаємо їх в каструлю разом з тростинним цукром і готуємо, помішуючи, на сильному огне.

2. 9) Доводимо до кипіння, а потім тиснемо персики з допомогою виделки або спеціальної давилки для картоплі.

10) Готуємо ще 5-8 хвилин, поки джем не загусне і не увариться приблизно на третину.

11) Додаємо бурбон, перемішуємо, готуємо ще 1 хвилину і знімаємо з вогню, дати охолонути.

12) Для крему викладаємо в каструлю 220 гр. вершкового масла і ставимо на середній вогонь.

13) Готуємо, постійно помішуючи – масло спершу розтане, а потім поступово почне набувати коричневий відтінок. Також буде з’являтися характерний горіховий аромат.

14) Після того, як масло стане коричневим і з’явиться темний осад, знімаємо з вогню й даємо охолонути. Перед вживанням проціджуємо від осадка.

3. 15) Остигле масло нуазетт плюс залишився звичайне масло збиваємо з допомогою міксера разом з вершковим сиром і цукровою пудрою до пишної світлої маси.

16) Додаємо ванільний екстракт і збиваємо до однорідності.

17) Для складання бісквіт розрізаємо кожен вздовж по горизонталі навпіл.

18) Покриваємо перший бісквіт шаром крему, потім шаром персикової джему, викладаємо поверх і розподіляємо приблизно 2 столові ложки малинового джему.

19) Повторюємо те ж саме з усіма верствами торта. Потім покриваємо весь торт кремом і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

20) Торт може зберігатися в холодильнику до 3 дней.