Молочні булочки з заварним кремом і черешнею

Смачні молочні булочки з заварним кремом і черешнею. Дуже гарні будуть з вишнею або малиною. Поки сезон обов’язково спробуйте!

Інгредієнти

Опара:
100 мл молока
100 г борошна
6 г дріжджів
Все змішати і залишити до збільшення удвічі.

Тісто:
400 г борошна
100 г молока
2 яйця
75 г цукру
1 ч. л. солі
75 г вершкового масла

Крем:
250 г молока
1 яйце
40 г цукру
30 г кукурудзяного крохмалю
20 г вершкового масла

Для льезона:
1 яйце
2 ст. л. молока

Молочні булочки з заварним кремом і черешнею покроковий рецепт

1. Готову опару змішати з усіма інгредієнтами, крім масла і замісити тісто. Вершкове масло дістати з холодильника, нарізати невеликими шматочками і поступово вмішати в тісто. Тісто буде дуже м’яким. Залишити на 2 -3 години при кімнатній температурі (24-26 градусів) до збільшення тесту в два – два з половиною раза.
2. В середині бродіння зробити одну обминку. Готове тісто розділити на шматочки по 50-60 р. Підкотити в кулі і накрити плівкою. Для крему яйця розтерти з цукром і крохмалем. Молоко довести до кипіння і, постійно помішуючи влити в яєчну суміш. Повернути на вогонь і довести до перших бульков. Зняти з вогню і внести вершкове масло.
3. Перемішати і прикрити плівкою в контакт. Сформувати ватрушки з допомогою склянки, викласти по столовій ложці крему, зверху розкласти половинки черешні або інших ягід. Залишити на расстойку на 30-40 хвилин. Перед випічкою змастити краю льезоном – сумішшю яйця і молока. Випікати до рум’янцю при температурі 180 градусов.