Яблучний штрудель з родзинками і заварним ванільним кремом

І перший рецепт, яким я хочу поділитися, буде яблучний штрудель. Процес не такий складний, як може здатися, головне не боятися витяжного тіста, навіть якщо ви не розтягнеться його максимально тонко або воно десь порветься, нічого страшного. Як зробити Яблучний штрудель з родзинками і заварним ванільним кремом рецепт простий в духовці. Сухарі можна не обсмажувати, але вони дають приголомшливий додатковий аромат. Родзинки можна замочувати в підігрітому апельсиновому соку або міцному чорному чаї замість рому, а то й зовсім виключити. Обов’язково постараюся зняти приготування штруделя детальніше найближчим часом.

Інгредієнти

Тісто
200 р борошна
45 г соняшникової олії
60 г теплої води
1 невелике яйце
50 г розтопленого вершкового масла для змащування штруделя

Начинка
100 г родзинок
50 мл темного рому
130 г хлібних або бісквітних крихт
150 г цукру
1 ч. л. ванільного цукру
1 кг яблук (краще кислих)
Сік 1 лимона
1 год л меленої кориці

Для подачі
Ванільний заварний крем
3 жовтки
100 г цукру
30 г кукурудзяного крохмалю
350 мл молока
100 мл жирних вершків (30-33%)
0,5-1 стручок ванілі

Яблучний штрудель з родзинками і заварним ванільним кремом покроковий рецепт

1. Приготувати тісто. В міксері за допомогою насадки гак змішати борошно, соняшникова олія, сіль і яйце до гладкого стану (на це йде хвилин 4-5). Сформувати з тіста кулю, загорнути у плівку і відправити в холодильник на годину або довше. Поки тісто в холодильнику, підготувати начинку. Вимити яблука і очистити їх від шкірки і серцевини. Нарізати на тонкі скибочки. Помістити яблука в чашу і змішати з лимонним соком. В окремій чашці змішати 80 гр цукру з корицею і прибрати в сторону. Покласти крихти хліба або бісквіта в сковороду і поставити на повільний огонь.
2. Додати вершкове масло, ванільний цукор і 70 гр цукру. Перемішати до розплавлення масла. Прибрати в сторону. Після години від приготування тіста включити духовку на 200 градусів. Дістати тісто і розкачати його качалкою, до якої товщини вийде. Взяти велику кухонний рушник і присипати його борошном. Покласти тісто на рушник і акуратно, забираючись руками під низ, розтягнути максимально тонко. В ідеалі потрібно домогтися прямокутника 60 на 70 см.
3. Змастити тісто частиною розтопленого масла. Посипати сумішшю з крихтами хліба по всій поверхні, відступаючи по 6 см з країв. Викласти яблука поверх крихт. Присипати сумішшю цукру з корицею. Злити рідину з родзинок і викласти його хаотично поверх яблук. Загорнути вільні краї тіста всередину і допомагаючи собі рушником, як можна тугіше скрутити штрудель. Перенести штрудель з рушники на деко, застелене папером для випічки або ковриком.
4. Змастити залишилися розтопленим маслом і поставити в духовку на 30 хвилин. Він не повинен стати сильно коричневим. Остудити хвилин десять, розрізати і подавати з заварним кремом або пломбіром. Для заварного крему жовтки збити з цукром дочиста. Додати крохмаль і ще раз збити. Змішати молоко і вершки, влити в кухлик. Стручок ванілі розрізати уздовж, щоб відкрити насіння, і покласти в молочну суміш. Поставити на вогонь і довести до кипения.
5. Тонкою цівкою при постійному збиванні віночком влити гаряче молоко в яєчну суміш. Перелити в чисту каструлю. Поставити на невеликий вогонь і варити, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Зняти з плити, вийняти стручок ванілі, перекласти крем в миску і накрити поверхню крему пакетом або харчовою плівкою, щоб на ній не утворилася пленка.