Торт Медовик з брусницею

Як зробити дуже смачний Торт Медовик з брусницею рецепт. Один з найпопулярніших домашніх тортиків, відмінно підходить, як для свят так і для того, щоб просто порадувати близьких, ну і себе звичайно 😀 Ніжний, вершковий з чарівною кислинкою від брусниці.

Інгредієнти

Для коржів;
– яйця курячі 2 шт.,
– цукор 150 гр.,
– м’яке вершкове масло 100 гр.,
– ваш улюблений мед 120 гр.,
– сода 1 ч. ложка,
– борошно пшеничне высш. сорт +-400гр.,
– сіль щіпка,
– кориця 2 ч. ложки.

Для крему;
– сметана жирністю 20-30% 350 гр.,
– цукрова пудра 50 гр,
– вершкове масло-30 гр.,
– брусниця за смаком.

Торт Медовик з брусницею покроковий рецепт

1. Беремо сотейник з товстим дном, відправляємо на повільний вогонь вершкове масло,мед,корицю. Нагріваємо до тих пір, поки суміш не стане однорідною, додаємо соду. Прибираємо з вогню. Поки суміш охолоджується, збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі до пишноти. Вливаємо остиглу медову суміш в яйца.
2. Акуратно перемішуємо, поступово вводимо борошно і замішуємо м’яке, але не липке тісто. Ділимо на 8-10 однакових частин і прибираємо в холодильник на 1 годину. Випікаємо коржі д. 18 див. При 190 °C до золотистого кольору (приблизно 8-9 хв.) (Обрізки тіста випікаємо окремо до злегка коричневого кольору.)

3. Готуємо крем. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою, додаємо дуже холодну сметану і добре збиваємо до щільності. Прибираємо крем на 30 хв. в холодильник. Брусницю можна додати прямо в крем, а можна просто накидати між коржами. Збираємо торт. Боки і верх торта теж добре покриває кремом і прикрашаємо перетертими в крихту обрізками коржей.