Соковитий заливний пиріг з персиками

Ось як я готую соковитий заливний пиріг з персиками. Ділюся покроковим рецептом. Мені дуже подобаються незвичайні десерти з фруктами і ягодами. Сьогодні я поділюся одним з таких рецептів і покажу, як готувати соковитий заливний пиріг. Його можна робити з будь-якими ягодами або фруктами, але з персиками особисто мені подобається найбільше. Давайте починати.

Інгредієнти

для пирога на форму 24 см:

• Персики 4-6 шт.
• Цукор 100 р
• Вершкове масло 100 г
• Борошно 120 р
• Сіль щіпка
• Розпушувач 2 ч. л.
• Кориця 1 ч. л.
• Молоко 200 г

Соковитий заливний пиріг з персиками покроковий рецепт

1. Персики мою, розрізаю навпіл, витягаю кісточки і нарізаю невеликими шматочками. Перекладаю часточки в каструлю і додаю цукор – у мене суміш коричневого і звичайного сахара.
2. Ставлю на середній вогонь, доводжу до кипіння (персики пустять сік і цукор почне розчинятися) і варю 3-4 хвилини після закипання. У форму для випікання (у мене форма діаметром 24 см) розтоплюю вершкове масло.
3. В окремій ємності з’єдную борошно, сіль, розпушувач і корицю. Додаю молоко і перемішую віночком до однорідності. Тісто виливають поверх розтопленого вершкового масла і трохи распределяю.
4. Зверху викладаю персики в сиропі. Відправляю форму в духовку на 40-50 хвилин при 175°С. Після випікання даю пирогу охолонути – і можна подавати. Дуже смачно їсти його з кулькою ванільного мороженого.