Мармуровий пиріг з гарбузом і какао

Як смачно зробити Мармуровий пиріг з гарбузом і какао простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пиріг готується зовсім не складно, як може здатися на перший погляд. Смаку гарбуза немає зовсім. Тут виражений смак шоколаду. Я робила пиріг з шоколадною глазур’ю, але можна приготувати і без неї.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 298/6/3/39

🧡Для гарбузового шару:
🧡Яйце – 1 шт
🧡Цукор – 70 г
🧡Щіпка солі
🧡Пюре гарбуза – 125 р
🧡Рослинна олія – 50 мл
🧡Борошно – 125 р
🧡Розпушувач – 1/2 ч. л

🤎Для шоколадного шару:
🤎Яйце – 1 шт
🤎Цукор – 70 г
🤎Щіпка солі
🤎Кефір – 125 мл
🤎Рослинна олія – 50 мл
🤎Борошно – 100г
🤎Какао – 25 р
🤎Розпушувач – 1/2 ч. л
🤎Глазур:
🤎Молоко – 5 ст. л
🤎Цукор – 2 ст. л
🤎Какао – 2 ст. л

Мармуровий пиріг з гарбузом і какао покроковий рецепт

1. Приготуйте пюре з гарбуза зручним вам способом. Я ріжу гарбуз не великими кубиками, складаю в глибоку тарілку і ставлю в мікрохвильовку на 4-5 хвилин. Потім пробиваю заглибним блендером. Яйце збити з цукром і сіллю до пишної, світлій массы.

2. Додати масло і пюре гарбуза. Перемішати. Просіяти борошно разом з розпушувачем і розмішати до однорідного стану. Для шоколадного тіста збити яйце з цукром і сіллю, додати масло, кефір і перемешать.

3. Просіяти борошно з розпушувачем і какао. Розмішати. Тісто викладати фотки форму для випічки ложкою по черзі, як на відео. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 минут.

4. Для глазурі з’єднати цукор, какао і молоко, довести до кипіння і залити пиріг. Потім пиріг повністю охолодити і можна різати. Приємного апетиту🤗

Відео рецепт 👇