Згущений Торт з яблучним конфі і мусом з ряжанки

Як зробити смачний Згущений Торт з яблучним конфі і мусом з ряжанки рецепт простий. Муссовые десерти дуже складні в приготуванні, і бентежить його структура.. *опитувальник Немає, немає і сто разів ні! Постаралася детальніше в відео показати всі процеси і детально розписати в тексті, тому багато букв і це напевно багатьох налякати. А за фактом все набагато простіше. Такі торти можна збирати в будь-якій формі (коло, квадрат, або міні форми).

Інгредієнти

Бісквіт
Варене згущене молоко 250 р
Яйце 2 шт
Борошно 120 р
Розпушувач 7 р
охолоджене Розтоплене масло 40 г
Волоські горіхи 100 г
Сіль щіпка

Конфі
Яблука кислі 500 р
Цукор 100 р
Вершкове масло 50 г
20 мл Сік лимона
Цедра лимона 1 ч. л
Кориця щіпка
Желатин 8 р

Мус
Ряжанка 500 мл
Жовтки 2 шт
Цукор 120 р
Кукурудзяний крохмаль 20 р
Вершки 33% 300 мл
Ванільна паста 0,5 ч. л
Желатин 10 г

Згущений Торт з яблучним конфі і мусом з ряжанки покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Духовку розігріти до 180С. Горіхи обсмажити на сухій сковороді. Остудити і порізати. Яйця і згущене молоко з’єднати і збити пару хвилин. Додати просіяне борошно, сіль, розпушувач. Продовжувати збивати. Додати масло і збити на низьких обертах міксери до однорідності. В результаті повинні отримати гладке, повітряне тісто по консистенції як густа сметана. Деко вистелити пергаментом. Викласти тісто, розганяти Посипати горіхами і випікати 13-15 хвилин. * як тільки корж зарум’яниться, одразу дістаємо з духовки. Головне не пересушити. Дістати з духовки, через пару хвилин перевернути на пергамент, нижню прибрати. Накрити кухонним полотенцем.
2. Конф.
Желатин залити холодною водою (48 г). Яблука очистити, видалити насіння. Нарізати на кубики. На сковороді з товстим дном розтопити цукор до бурштинового кольору. Додати масло. Додати яблука, корицю, сік і цедру лимона. Перемішати і готувати протягом 3 – 4 хвилин. Зняти з вогню і відразу додати набряклий желатин. Перемішати до повного розчинення. Остудити. Бісквіт нарізати на 2 прямокутника 20×15. Рівномірно на кожен бісквіт розподілити конфі і прибрати в холодильник до повного стабилизации.
3. Мус.
Замочити Желатин в холодній воді (60г). Жовтки перемішати з цукром і крохмалем. Додати ряжанку, перемішати і готувати на слабкому вогні, постійно перемішуючи до загустіння. Зняти з вогню, додати ванільну пасту і набряклий желатин, перемішати до повного розчинення. Накрити плівкою в контакт і повністю остудити. Збити холодні вершки до м’яких піків. По ложці додати заверную основу і акуратно перемішати венчиком.

4. Збірка.
Рамку або кільце (якщо будете збирати круглий торт) затягнути пищекой плівкою і прокласти ацетатної стрічкою. На дно форми покласти бісквіт з яблучним конф. Зверху влити мус. Знову бісквіт і мус. Лопаткою можна зверху зробити малюнок на мусі для обсягу. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин (а краще на ніч). Прибрати форму, плівки. Нарізати на квадратні шматки. Посипати корицею, прикрасити чіпсами з яблук і орехами.