Мафіни з зеленим чаєм

Мафіни з зеленим чаєм простий рецепт в духовці. Кілька років тому я марно намагалася знайти цей новомодний порошковий чай, таки знайшла його за ціною боїнга, а потім готувала всілякі рецептики, щоб куди його подіти. Як чай він мені здався ну надто вже складним. І ось через кілька років вже не проблема його купити, варто вже не як боїнг, а випічка з ним ну вже дуже прикольна, цей терпкуватий “зелений” смак.

Інгредієнти

на 8 шт.

борошно – 100 г
цедра 1 лимона
розпушувач – 1 ч. л.
чай матчу – 1 ст. л.
масло вершкове розм’якшене – 50 г
цукор – 120 г
ванільний цукор – 1 ст. л.
яйце – 1 шт.
молоко – 100 г

Мафіни з зеленим чаєм покроковий рецепт

1. Змішати сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, щіпку солі, чай. Окремо збити масло з цукром і ванільним цукром. Додати яйце, взбить.
2. Влити молоко, збити. Додати сухі інгредієнти, цедру і перемішати ложкою до однородности.
3. Розкласти тісто у формочки для мафінів, заповнюючи їх на 2/3. Випікати при 170° 25-35 хвилин до сухої зубочистки”. Приємного апетиту!