Шоколадний фондан з рідкою начинкою

Як зробити смачний Шоколадний фондан з рідкою начинкою в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

гіркий Шоколад – 80 р
Масло вершкове – 50 г
Яйця курячі – 2 шт.
Цукровий пісок – 40 р
Борошно пшеничне – 30 г
Какао-порошок – 15 г

Шоколадний фондан з рідкою начинкою покроковий рецепт

1. Для початку необхідно підготувати форми (краще всього використовувати одноразові). Для цього необхідно змастити їх розтопленим вершковим маслом. А після тонким шаром присипати какао-порошком і розподілити по дну і стінкам форми. На водяній бані розтопити гіркий шоколад і вершкове масло. Для цього поміщаємо продукти в термопрочную миску і ставимо в каструльку з водою. Дуже важливо, щоб дно миски не стосувалося воды.

2. Обов’язково помішуємо масу, щоб шоколад і масло растапливались рівномірно і не пригоріли. Топимо до тих пір, поки не утворюється однорідна суміш. В окремій мисці акуратно збиваємо яйця і цукор до об’єднання. Не варто робити цього міксером! Так як наша задача – не збільшити масу в обсязі, а просто зробити її однорідною. Додаємо в готову масу розтоплений шоколад і масло, і гарненько перемешиваем.

3. Перед додаванням обов’язково переконайтеся, що шоколад і масло не занадто гарячі. Інакше яйця можуть згорнутися. В останню чергу додаємо трохи борошна. Тісто повинно залишатися досить рідким, а не густим. Відсаджуємо тісто в наші готові формочки, але не до кінця. Залиште трохи місця зверху форми. Для того, щоб тісто було зручно викладати у формочки, можна використовувати кондитерської мешок.

4. Відправляємо фонданы в розігріту до 180 °C духовку на 7-10 хвилин. Десерт обов’язково повинен подаватися гарячим. Тому, якщо вам не потрібні всі порції, то ви можете випекти стільки, скільки потрібно. А решта порції зберігати в холодильнику і діставати у міру потреби. Раджу подавати цей чудовий десерт з кулькою ванільного мороженого.

Відео рецепт 👇