Вівсяне печиво як в дитинстві

Вівсяне печиво як в дитинстві простий рецепт. Моя любов до печива вже багатьом відомо, особливо тим, хто є щасливим володарем моєї книги, де рецептів печива аж десять) А все чому? Тому що просто, швидко і смачно, а це головна запорука вдалого рецепта.
Спробувавши це печиво, ви гарантовано повернетеся в дитинство, бо як смак у нього саме цього вівсяного, з тріщинами і легким ароматом кориці, а горішки роблять його справжнім ласощами. Ну і моя порада – не забудьте налити в додаток склянку холодного молока, без нього картина буде не повною).

Інгредієнти

✔️Борошно пшеничне 110 р
✔️Пластівці вівсяні довгого варіння 170 р
✔️Цукор 140 р
✔️Мед 20 р
✔️Масло вершкове 80 г
✔️Яйце С1 1 шт.
✔️Ванільний цукор 1/4 ч. л
✔️Розпушувач 3 р
✔️Кориця 1 г
✔️Сіль 2 г
✔️Горіхи (у мене суміш мигдалю і фундука) 30 г

Вівсяне печиво як в дитинстві покроковий рецепт

1. Першим ділом перемолоти вівсяні пластівці до дуже дрібних пластівців, майже в борошно. Змішати всі сухі інгредієнти в глибокій частіше і злегка перемішати віночком. Масло з’єднати з медом і помішуючи, розтопити на невеликому вогні, сильно не нагрівати, тільки дочекатися поки масло розтане і об’єднається з медом.
2. В суху суміш ввести яйце, розтоплене і остигле масло з медом і замісити тісто для печива. Наприкінці ввести мелені горіхи. Поставити тісто в холодильник на 15 минут.
3. Духовку розігріти до 170 градусів, деко застелити пергаментом, з охолодженого тіста сформувати невеликі кульки вагою приблизно 30 р. і викласти на деко на відстані один від одного. Кожну заготовку злегка прижать.
4. Випікати печиво 11-12 хвилин (воно буде здаватися занадто м’яким-це нормально, при охолодженні воно трохи затвердіє, але залишиться м’яким всередині), потім дати злегка охолонути і перекласти на решітку до повного охолодження. Зберігати печиво в герметичній банке.