![](/wp-content/uploads/image_6212.jpg)
Як смачно зробити Торт естерхазі з волоськими горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Естерхазі торт. (цей тортик можна приготувати в один раз або розділити процеси на 2 частини, я ,наприклад, спочатку робила крем, а на наступний день коржі і складання)
Інгредієнти
Горіхові коржі:
220 гр яєчного білка
200 гр цукор
220-250 гр волоські горіхи
2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю
Ванільний заварний крем:
300 гр молоко
ваніль (цукор/екстракт/стручок)
90 гр цукор
4 яєчних жовтка
25 гр кукурудзяний крохмаль
180 гр вершкове масло
Торт естерхазі з волоськими горіхами покроковий рецепт
![](/wp-content/uploads/image_6220.jpg)
1. Заздалегідь подрібнюємо горіхи, поки відкладаємо. Яйця отделаем від жовтків (в білки не повинні потрапити жовтки!). Збиваємо французьку меренгу, білки збиваємо до піни, всипаємо цукор, збиваємо на високій швидкості міксера (~10-12 хв) до твердих піків. Лопаткою вмішуємо крохмаль (це для того що б зібрати зайву вологу), і лопаткою вмішуємо горішки. Випікаємо по 2 штуки на деко, розподіляємо тісто як на відео. 180° ~20 минут.
2. Всього вийде близько 7 коржів. Крем: Молоко з’єднуємо з ваніллю і доводимо до кипіння на плиті. Паралельно в окремій мисці з’єднуємо жовтки, цукор і кукурудзяний крохмаль до однорідності. Постійно помішуючи, гаряче молоко поступово вливаємо в жовткову суміш і швидко перемішуємо. В декілька заходів вливаємо все молоко, постійно перемешивая.
3. Переливаємо масу назад в сотейник і ставимо на невеликий-середній вогонь, завжди перемішуючи! масу, чекаємо, поки вона не загусне. (2-3 хв). Як тільки крем загус, знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. М’яке вершкове масло збиваємо до побіління, і остиглий заварний крем вводимо частинами в масло збиваємо до однорідності. Збираємо тортик і обов’язково просочуємо ніч під харчовою плівкою, рада, його смачніше їсти коли він трохи постоїть при кімнатній температуре.
Відео рецепт 👇