Торт естерхазі з волоськими горіхами

Як смачно зробити Торт естерхазі з волоськими горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Естерхазі торт. (цей тортик можна приготувати в один раз або розділити процеси на 2 частини, я ,наприклад, спочатку робила крем, а на наступний день коржі і складання)

Інгредієнти

Горіхові коржі:
220 гр яєчного білка
200 гр цукор
220-250 гр волоські горіхи
2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю

Ванільний заварний крем:
300 гр молоко
ваніль (цукор/екстракт/стручок)
90 гр цукор
4 яєчних жовтка
25 гр кукурудзяний крохмаль
180 гр вершкове масло

Торт естерхазі з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Заздалегідь подрібнюємо горіхи, поки відкладаємо. Яйця отделаем від жовтків (в білки не повинні потрапити жовтки!). Збиваємо французьку меренгу, білки збиваємо до піни, всипаємо цукор, збиваємо на високій швидкості міксера (~10-12 хв) до твердих піків. Лопаткою вмішуємо крохмаль (це для того що б зібрати зайву вологу), і лопаткою вмішуємо горішки. Випікаємо по 2 штуки на деко, розподіляємо тісто як на відео. 180° ~20 минут.

2. Всього вийде близько 7 коржів. Крем: Молоко з’єднуємо з ваніллю і доводимо до кипіння на плиті. Паралельно в окремій мисці з’єднуємо жовтки, цукор і кукурудзяний крохмаль до однорідності. Постійно помішуючи, гаряче молоко поступово вливаємо в жовткову суміш і швидко перемішуємо. В декілька заходів вливаємо все молоко, постійно перемешивая.

3. Переливаємо масу назад в сотейник і ставимо на невеликий-середній вогонь, завжди перемішуючи! масу, чекаємо, поки вона не загусне. (2-3 хв). Як тільки крем загус, знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. М’яке вершкове масло збиваємо до побіління, і остиглий заварний крем вводимо частинами в масло збиваємо до однорідності. Збираємо тортик і обов’язково просочуємо ніч під харчовою плівкою, рада, його смачніше їсти коли він трохи постоїть при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇