Штрудель з яблуками та горіхами з листкового тіста

Назвемо його БАБУСИНИМ, штрудель пані та панове! Це мега смачно, особливо якщо любите яблука і корицю. Начинку можна і в млинці і булочку і просто їсти ложкою. Як зробити Штрудель з яблуками та горіхами з листкового тіста рецепт простий.

Інгредієнти

З начинки і почнемо.
▪️500г яблук
▪️50г горіхи (я люблю грнцкие)
▪️150г цукор
▪️50г вершкове масло
▪️5г кориця

Тепер тісто:
▪️350г борошно
▪️200г вода
▪️3г сіль
▪️5г Оцет
▪️25г вершкове масло (для начинки)
▪️50г сухарі панірувальні (для начинки)

Штрудель з яблуками та горіхами з листкового тіста покроковий рецепт

1. Яблука очистити і нарізати слайсами. На сковорідці розтопити масло, додати яблука, цукор і корицю, обсмажити. Важливо що б яблука стали м’якими, але не втратили форму. Коротше, що б каша не вийшла. Зняти з вогню і додати обсмажені горіхи. Добре перемішати і охладить.
2. Тепер тісто: Технологія приготування дуже проста. Потрібно з’єднати всі компоненти разом і добре вимішують до однорідної консистенції. Зручніше якщо це зробить кухонний комбайн насадкою гак)) Потім тісто запластиковать і відправити відпочити на 30 хвилин. Далі розкачати тісто товщиною 1-2 мм.
3. Воно повинно бути напівпрозорими, не забувайте по мірі розкочування постійно припылять борошном! Розкатане тісто змастити розтопленим маслом, присипати сухарями. На тісто рівномірно викласти начинку, загорнути в рулет і випікати 25-30 хвилин при t 180°. Краще робити відразу 2, одного замало буде😉